Postránecký nebude vinař z leknutí

Postránecký nebude vinař z leknutí

Nová role herce Václava Postráneckého jako vinaře v chystané prvotině režiséra Tomáše Bařiny Bobule (premiéra 27.3.2008) mu bude jako šitá na míru. Herec se totiž netají tím, že k Moravě přilnul citově, ale i chuťově. Na Moravě si totiž našel svou ženu a miluje tamní písně, ale podle svých slov i moravsky pije a jí!

"To je pravda," potvrzuje Postránecký. "Moravsky umím pít jako duha. Ale to neznamená, že bych se jen tak opíjel. Vždycky musím mít důvod. A to dobrý. Třeba když potkám skvělé lidi. To pak nějakou láhev vína nepočítám."

Blízká je mu i inspirace režiséra skutečným příběhem falešného asistenta bývalého ministra Kavana, Lukáše Kohouta, který za státní peníze procestoval nejexotičtější kouty světa, dokonce i v soukromém letadle a s najatou ochrankou. Postráneckého role excelentního podvodníka Zajíčka v komedii Konto Separato (1997) je totiž pro mnohé zcela nezapomenutelná.

Poslední nečekaný až šokující kousek však Václav Postránecký předvedl před časem návštěvníkům Východočeského divadla v Pardubicích. Jako patron soutěžní inscenace Grand Festivalu smíchu si na pódiu postěžoval, že je nastydlý. I když hned vzápětí k jeho nohám přilétlo od solidárních diváků několik papírových kapesníčků, Postránecký uchopil vedle stojící židli a ukázal publiku, jak se dá použít místo kapesníku k utření nosu. I když mu byl odměnou smích a potlesk, sám herec vzápětí přiznal, že takovou ukázku pokleslého humoru nehodlá příliš často opakovat.

Doporučujeme

Články odjinud