Pozdní sběr 2006 věnovaný Dětskému krizovému centru

V sobotu 4. listopadu v čase od 13.00 do 22.00 se uskuteční na Baráčnické rychtě již 3. ročník charitativního hudebního festivalu POZDNÍ SBĚR 2006. Pořadatelé tohoto ročníku se rozhodli v roce 2006 věnovat výtěžek z této akce na činnost Dětského krizového centra, o.s. (DKC).

V průběhu celého odpoledne a večera se divákům představí české hudební skupiny: Bengas, Posmrtné zkušenosti, Fekete seretlek, Náš člověk v Havaně, Moberg ensemble, Selbrush a Eggnoise.

A proč se festival vlastně jmenuje Pozdní sběr? Pozdní sběr – také pro to, že se pokusíme (s Vaší pomocí) „nasbírat“, co nejvíce peněz a odevzdat je Dětskému krizovému centru. To znamená, že si všichni příchozí nejen krásně užijí podzimní sobotní den, ale navíc svou návštěvou přispějí na dobrou věc - vstupenka na festival (150,- Kč), je k dispozici v předprodeji v místě konání, nebo přímo ke koupi v den D, uvedl Benjamin Kittl, organizátor akce.

Myšlenka akce vznikla již v roce 2004 a jejím hlavním záměrem bylo právě věnovat vždy nějaké charitativní organizaci či nadaci výtěžek z festivalu. V předešlých letech obdrželi od organizátorů akce výtěžek např. Nadace Jedličkova ústavu nebo Kapka naděje. „Věřím, že myšlenka tohoto festivalu bude nadále pokračovat a diváci budou spokojení nejen z hudební nabídkou, ale také se záměrem celé akce“, uvádí Michal Benč, z Dětské krizového centra.

Bližší informace o připravovaném festivalu a programu naleznete na webových stránkách www.pozdnísběr.net. Akce se koná poprvé na Baráčnické rychtě, Tržiště 23/555, Praha 1.

Dětské krizové centrum bylo založeno jako vůbec první zařízení zabývající se problematikou týraných, zneužívaných a zanedbávaných dětí v České republice již v roce 1992. Od té doby zajišťuje komplexní psychosociální pomoc dětem, dospívajícím a jejich rodinám. V Dětském krizovém centru pracuje v současné době 12 odborníků z řad psychologů, terapeutů a sociálních pracovníků. V provozu je současně nonstop Linka důvěry na čísle 241 484 149 a internetová linka důvěry. Po dobu činnosti Dětského krizového centra se na zařízení obrátilo se žádostí o pomoc přes 3000 dětí a jejich rodin. Jeho činnost je možné podpořit zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS Darujtesebe na číslo 87777. Bližší informace o činnosti sdružení na www.dkc.cz

zdroj: Michal Benč tiskový mluvčí DKC

Doporučujeme

Články odjinud