Praha přivitá nový hudební festival Iný Fest plný překvapení

Praha přivitá nový hudební festival Iný Fest plný překvapení

29. května 2010 se uskuteční v Praze v Holešovicích, na Bruselské cestě, první letní open air festival s názvem Iný Fest. Od 14 hodiny odpolední rozezní areál Výstaviště rockové kapely jako například Medvěd 009, Enter, Fate Magazine, Rybičky 48, Lety mimo, O5&Radeček a mnoho dalších.

Pořadatelé si pro návštěvníky festivalu připravili také atrakce, které na jiném festivalu jen tak nenaleznou. „Iný fest bude opravdu jiný a odlišný od všech hudebních festivalů, uvidíte zde věci, které jste na žádném z festivalů ještě neviděli. Detaily bych si zatím nechal pro sebe.“ Naznačil překvapení na tiskové konferenci v Hard Rock Café pořadatel festivalu Artur Kaiser.

Už podle jména akce lze také usoudit, že hlavní hvězdou festivalu bude slovenská punk-rocková legenda Iné Kafe, která se letos navrací na pódia, kde oslaví 15 let své existence a v České republice zahraje jediný koncert v roce 2010. Další dva se uskuteční pouze na Slovensku v Novém Meste nad Váhom a v Prešově.

Kapela Iné Kafe nahlásila konec svého působení v únoru 2006. Důvodem prý byl nedostatek času zakladatele Vratka Rohoňe, který se rozhodl věnovat svému povolání pilota.Ostatní členové poté bez něj odmítli pokračovat a dohodli se na rozpuštění kapely. „ Jsem rád, že se kapela Iné kafe rozhodla vystupovat právě na našem festivalu, který jsme záměrně pojmenovali slovensky,“ dodává Kaiser.

Doporučujeme

Články odjinud