Přátelé mezi sebou přivítají herce jiné rasy

Tvůrci seriálu Přátelé, jednoho z nejúspěšnějších amerických sitcomů posledních let, se rozhodli více přiblížit etnickým menšinám žijícím ve Spojených státech. Nechají proto některého z hlavních hrdinů zamilovat se do dívky jiné barvy pleti.

„Jsme už delší dobu kritizováni za to, že se při výběru herců zaměřujeme pouze na herce bílé pleti. Lidé argumentují tím, že se náš seriál odehrává v New Yorku, který je jedním z nejvíce kosmopolitních měst na světě, a přitom je všech šest hlavních hrdinů bílé pleti,“ vysvětluje producent seriálu Kevin Bright (47).

Scénáristé proto dostali za úkol vsadit do nové série více postav, které si zahrají herci odlišné barvy pleti. Jako nejpravděpodobnější se jeví varianta, v níž se zamiluje buď seriálový Ross nebo Joey, které ztvárňují David Schwimmer (36) a Matt LeBlanc (35). „Zatím víme jen to, že zřejmě půjde a paleontoložku. Nebudeme nijak striktně trvat na tom, zda má jít o indiánskou, čínskou, latinskoamerickou či afroamerickou dívku. Může to být samozřejmě také kterákoliv herečka s arabskými kořeny,“ pokračuje Bright.

Hlavní hrdinové seriálu s přijetím herců jiné rasy do své party rozhodně nemají žádný problém. „Myslím, že to mělo přijít dávno. Také si ale myslím, že nikdo nemůže obviňovat tvůrce seriálu z úmyslu. Bílí herci prostě měli v konkursech více štěstí. Není v tom nic rasistického a určitě by na to neměly být nějaké tabulky,“ nechala se slyšet například Lisa Kudrowová (39), která v seriálu Přátelé hraje potrhlou Phoebe. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud