Protektor získal Kristiána

Protektor získal Kristiána

Tvůrci českého filmu Protektor si z letošního Febiofestu odnesli výroční cenu českých filmových kritiků Kristián za nejlepší hraný film. V pátek 2. dubna ji v rámci slavnostního večera převzali producent Milan Kuchynka, herečka Jana Plodková a scenáristé Robert Geisler a Benjamin Tuček.

„Máme radost, že se nám podařilo zopakovat „double“ z roku 2005, kdy jsme za náš první film Mistři také dostali obě české kritické ceny,“ říká k tomu kameraman filmu Miloslav Holman.

Film režiséra Marka Najbrta, oceněný kromě Kristiána i hlavní cenou na festivalu v Denveru a šesti Českými lvy včetně kategorie nejlepší film a ceny kritiků, vychází 12. dubna na DVD. Za milovníky filmového umění míří s atraktivní nadílkou bonusů.

„Věříme, že DVD filmové fanoušky potěší. Kromě filmu samotného a obligátních položek, jako jsou film o filmu, scény z natáčení, fotogalerie, klip a teasery, totiž obsahuje i zvláštní bonusové audio CD. Na něm diváci najdou devět demoverzí ústřední písně „Když zavřu oči“ od různých skladatelů.

Jedním z nich je i Jan Budař, který svou verzi živě zahraje na Velkém jarním koncertě skupiny Eliščin band 16. května ve Švandově divadle. Speciální bonus pak představuje nahrávka textu scenáristy Roberta Geislera „Deník začínajícího komparsisty“. Groteskní pohled na natáčení filmu Protektor očima psychopatického člena štábu přečetli před publikem divadla Na zábradlí Petr Čtvrtníček a Leoš Noha,“ popisuje DVD Protektor režisér a spoluautor scénáře Marek Najbrt.

Příběh osudové lásky manželské dvojice Hany a Emila odehrávající se v letech 1939 až 1942 zaujal nejen členy České filmové a televizní akademie, ale na svém kontě má také úspěšné projekce na několika festivalech světové třídy včetně Londýnského filmového festivalu a Mezinárodního filmového festivalu v Palm Springs. Protektor vznikl ve společnosti Negativ v koprodukci s Českou televizí a společnostmi UPP a Soundsquare. Českou premiéru měl 22. září 2009.




ČTĚTE TAKÉ:
Nevěrný Brousek učí dceru zpívat!




Doporučujeme

Články odjinud