Quentin Tarantino touží po válce

Quentin Tarantino touží po válce

Dosavadní úspěchy, které z něj učinil kultovního hollywoodského režiséra, Quentinu Tarantinovi asi nestačí. Krátce poté, co se kinosály začaly plnit nedočkavými diváky toužícími zhlédnout první část jeho snímku Kill Bill, se čtyřicetiletý režisér dal slyšet, že se chystá na nový projekt.

Předtím než se vrhne do nové verze příběhů neprůstřelného agenta 007 Jamese Bonda na motivy Flemingovy prvotiny Casino Royale, hodlá totiž začít s natáčením filmu situovaného do období druhé světové války. Přiznal to alespoň francouzským novinářům při propagační kampani, která Kill Bill provází. Tato myšlenka prý ho už drží nejméně šest let, od doby, kdy dokončil práci na Jackie Brown.

S trochou humoru a nadsázky přiznal, že název jeho budoucího díla je zatím víceméně ve hvězdách. Nicméně podtitul už je jasný: Once Upon a Time in Nazi-Occupied France (Kdysi v nacisty okupované Francii).

Výčitkám, že v jeho filmech teče krev proudem, kontroval tím, že možná upustí od natáčení v barvách a zvolí černobílou verzi, která zřejmě nikoho nepopuzuje. Přidrží se prý přitom výroku svého francouzského kolegy Jean-Luca Godarda, který před časem prohlásil, že západním divákům nevadí tolik krev, jako její barva. Na rudou jsou totiž značně hákliví. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud