Romantické fantazie

Romantické fantazie

Umění anglické malířky Josephine Wall dávno přesáhlo hranice její vlasti. Její obrazy plné romantických výjevů zdobí galerie i soukromé sbírky po celém světě. Není divu, že si její umění oblíbila i Britney Spears, která si nechala udělat několik obrazů do své rezidence.

Již od dětství projevovala Josephine Wall vášeň pro světlo a barvy. Její bujná fantazie ji přímo předurčila ke dráze malířky. Již v 16ti letech prodávala své kresby do galerií. Po vystudování umělecké školy začala vytvářet dnes vysoce ceněné sochy, malby na skle stejně jako ručně malované oblečení a samozřejmě krásné obrazy.

Obklopena krásnou přírodou čerpá umělkyně inspiraci pro své práce z její síly a nepřeberného množství barev. Josephininy mystické obrazy jasně ukazují vášeň autorky pro nejrůznější báje, pověsti ale i proměny přírody.

Při současném uspěchaném životním stylu stále více lidí vyhledává možnost, jak uniknout do světa fantazie. Právě umění Josephine Wall představuje jednu z možností, jak relaxovat, odpoutat se od každodenních starostí. V jejích obrazech se objevují zasněné víly, romantické bohyně, snová krajina plná flóry i fauny vyvedené v nepřeberném množství barev a nejjemnějších odstínů.

V Čechách se můžete těšit z romantického umění od Josephine Wall v podobě oblíbených puzzle (hledejte u zn. Ravensburger), plakátů či navštivte on-line galerii na stránkách www.josephinewall.co.uk. Je se na co koukat.

Nyní si můžete prohlédnout novou kolekci obrazů, ve kterém malířka ztvárnila jednotlivá znamení zvěrokruhu.

autor: Simona

Doporučujeme

Články odjinud