Sandra Pogodová zabila služku sekerou

Sandra Pogodová zabila služku sekerou

Když Sandra Pogodová (32), která vstoupila do povědomí televizních diváků jako ztřeštěná sestřička Stáňa ve Velmi křehkých vztazích, natáčela drastickou scénu ve velkofilmu Čachtická paní, byl s ní režisér Juraj Jakubisko velmi spokojen.

"Mám v tom filmu velmi morbidní roli. Hraji služtičku Sáru, která zabije sekerou jinou služku - a kupodivu mi to s tou sekerkou šlo velmi dobře. Pak mé postavě ale ještě pouštějí žilou a nakonec ji Čachtická paní ubodá nůžkami. V předcházejícím Jakubiskovém filmu Post Coitum jsem zase měla odvážné milostné scény, takže já se ničeho při natáčení nezaleknu. Nebojím se před kamerou svléknout ani vraždit," směje se Sandra, která si už sáhla na dno ve svém osobním životě. Ale dokázala se od něj odrazit a jít vzhůru.

V šestnácti sice už hrála v televizní pohádce Kníže Zachýšek, pak získala roli ošklivé holky v baru ve filmu Kamarád do deště 2. Ale začala pít, brát drogy, vyrazili ji z konzervatoře a byla nezaměstnaná. Jednoho dne se rozhodla začít nový život. Odjela do Spojených států jako au pair. Tam pochopila, že se nemůže upít k smrti a že práce je to jediné, co ji může zachránit. Po návratu do Česka pracovala jako servírka, chůva, uklizečka.

Přestala s alkoholem a vzchopila se Režisérům neunikl její výrazný herecký talent, takže působila v divadlech Bez zábradlí, Ta Fantastika, U Hasičů, v Divadle Radka Brzobohatého. Nyní je v angažmá Na Fidlovačce a září v představení Hledá se muž, značka Bohatý a v inscenaci Sex v šestém patře. Rusovlasá herečka s proříznutou pusou nyní zaujala v seriálu Velmi křehké vztahy.

"Jeho scenáristky měly se mnou zkušenost už ze seriálu Bazén, kde jsem hrála komickou uklizečku. Pak mi nabídly roli sestřičky Stáni ve Velmi křehkých vztazích. Ta seriálová Stáňa je prostě tajfun, je asi pětadvacetiletá a já jsem v jejím věku měla stejné problémy s mužskými jako ona. Je pořád jakoby prdlá. Za tu postavu jsem scenáristkám velmi vděčná. I za to, že takové ty hlášky, co má Stáňa, jsou vlastně moje hlášky a ony mi dovolí, abych je říkala. Mám na tuto roli obrovský ohlas. Ne od mužských, ale od žen. Ty mi stále píší, jsou z té Stáni prý nadšené. Prý je jim hodně blízká, protože ta holka je navzdory všem problémům živelná, plná života a nic ji nezaskočí."

Ráda by se vdávala Sandra přiznává, že prošla postelemi mnohých mužů. Teď už je prý trochu jiná. Nemá stálého přítele, ale sní o něm.

"Stálého přítele nemám, ale věřím, že právě teď někde bloumá po světě. Tak čekám, kdy ke mně dorazí. Ráda bych se totiž jednou vdávala a měla děti. Vyrostla jsem v úplné rodině, moji rodiče jsou spolu třicet sedm let a to už má nějakou váhu. Když lidé spolu žijí tak dlouho, je jasné, že dokázali překonat všechno možné, a já bych si to také tak moc přála.

I když v dnešní době většinou mladí žijí na psí knížku a manželství se až tak nenosí. Ale když potom nastane mezi partnery nějaký problém, hned jeden hodí flintu do žita a jdou od sebe. Mám s tím své zkušenosti a ty nejhorší s herci. Herce bych jako partnera snad už ani nechtěla mít. Ráda bych si našla mužského, který mě bude mít rád takovou, jaká jsem, a bude se snažit problémy zvládat se mnou," říká Sandra.

Doporučujeme

Články odjinud