Skupina Kabát natáčela v peří pro film V peřině

Skupina Kabát natáčela v peří pro film V peřině

Podívejte se na video z natáčení. První český film natáčený kompletně ve 3D je muzikál. Hlavní hudební jména, která se v souvislosti s filmem V peřině skloňují, je autor hudby a autor drtivé většiny z celkových 22ti písní René Rypar ( jinak člen Support Lesbiens ) a také Lucie Bílá, která hraje a zpívá jednu z hlavních rolí. Velký zvuk má i další jméno spojené s hudbou v peřině a tím jménem je skupina Kabát.

Naše nejpopulárnější kapela současnosti napsala přímo pro filmový muzikál V peřině dvě písně. A právě k jedné z nich, ke skladbě Schody, vzniká i samostatný videoklip.

Obě skladby, Schody a Peří, prach a broky, zařadila skupina jako bonus už na své poslední CD, teprve na plátně a s obrazem ale vyzní jejich příběh. Obě totiž vznikly pro potřeby scénáře a významně tvoří děj a vykreslují postavy filmu.

Píseň Schody se týká postavy, kterou hraje Karel Roden. Ten v nezvykle komické roli a bláznivém kostýmu vzbuzuje velká očekávání a v klipu se divákům hodně přiblíží.

„Videoklip ke Schodům bude z velké části obsahovat filmovou scénu k téhle písni, ale klip bude mít i svůj vlastní příběh a k němu jsme dělali dotáčky,“ přibližuje celou akci režisér F. A. Brabec, který stvořil jak celý film, tak i videoklip.

Natáčelo se celý den v pražském kině Atlas a režisér Brabec neváhal zasypat celé kino a populární kapelu hromadou peří.

K filmu vyjde také soundtrack, jehož vydání doprovodí právě videoklip skupiny Kabát k písni Schody. Kromě „Kabátů“ zpívá na soundtracku a ve filmu Lucie Bílá, Dara Rolinc, Helena Zeťová, Krištof Michal a samozřejmě herecká sestava filmu. Písně otextoval František Moravec.

Velká hudební komedie ve 3D V peřině má v kinech premiéru 16. června.

VIDEO z natáčení klipu je ZDE:

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!

Doporučujeme

Články odjinud