Taťjana Medvecká: Vím, že nejsem osudová svůdnice

Taťjana Medvecká: Vím, že nejsem osudová svůdnice

"Miluji tanec. Už jako malá holka jsem chtěla být baletkou. Jenže jsem měla těžký zadek, a tak z toho sešlo," říká o sobě herečka Národního divadla Praha a držitelka Ceny Thálie Taťjana Medvecká.

Taťjana Medvecká: Vím, že nejsem osudová svůdnice

Medvecka "Miluji tanec. Už jako malá holka jsem chtěla být baletkou. Jenže jsem měla těžký zadek, a tak z toho sešlo," říká o sobě herečka Národního divadla Praha a držitelka Ceny Thálie Taťjana Medvecká (48).

"Dětský sen stát se baletkou mě opustil už dávno, nic to ale nemění na tom, že tanec miluji." Pak se Taťjana rozhodla stát herečkou. Od mládí však trpí komplexy, jak vypadá.
"Přiznávám, trpěla jsem mindrákem z toho, jak vypadám. Prostě jsem se sama sobě vůbec nelíbila. Taky jsem nosila brýle a byla jsem vzorná školačka. Na školních nástěnkách cti nikdy nechybělo moje jméno.
Na DAMU jsem byla nejmladší v ročníku a spolužáci ze mne měli srandu. Tánička studentka, smáli se mi. Brala jsem všechno strašně vážně a zodpovědně. A zatímco ostatní vedli veselý studentský život, já jsem se patrně z komplexu, že nemám ukončené středoškolské vzdělání, neboň mne na DAMU přijali hned z druhého ročníku a maturitu jsem si dodělala dálkově ve svých 21 letech, učila jazyky.�

Dnes by Taťjana Medvecká chtěla být tlumočnicí nebo překladatelkou. Složila státnice z několika cizích jazyků. Stále však lituje, že není spisovatelkou.
"Pro herečku v mém věku je málo rolí, zvláště když člověk nezapadá do několika málo kategorií " kyprá venkovská žena nebo osudová svůdnice. "Kyprou venkovskou ženou nejsem a svůdnicí už vůbec ne. Bože, proč nejsem tak nadaná jako Emma Thompsonová a neumím si napsat scénář na tělo", lamentuje a přiznává, že teď touží po nějaké tragikomické roli.

Taťjana je vdaná, jejím manželem je scénárista Jiří Dufek. Má dvě dospívající dcery.

zdroj: Plus

Doporučujeme

Články odjinud