Thálie 2010: Bohdalová líbala ministra, Fialová své blízké v nebi!

Thálie 2010: Bohdalová líbala ministra, Fialová své blízké v nebi!

Při sobotním (26. 3.) udělování Cen Thálie za rok 2010 v Národním divadle okouzlily nejkrásnější české osmdesátnice. Jiřina Bohdalová, která získala Cenu za celoživotní činoherní mistrovství, oslaví osmdesátku letos a Květa Fialová, oceněná za roli Maude ve hře Harold a Maude ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti, má už toto jubileum rok za sebou.

Obě dámy v nádherných róbách za potlesku diváků ve stoje jen zářily.

Jiřina Bohdalová s vášní políbila ministra kultury Jiřího Bessera. Však také jeho ministerstvo bylo jediným sponzorem Thálií. Květa Fialová posílala zase vzdušné polibky svým blízkým tam někde nahoře v nebi.

"Je to moje první, ale nikoliv poslední Thálie. Ještě ukážu, co umím," tvrdila rázně Bohdalová.

Zato Květa Fialová si myslí, že sice bude při předávání Cen Thálie za dvacet let taky, ale v nebi, odkud se bude na tu parádu dívat. "Za dvacet let už budu zase se svými blízkými," tvrdila.

Za mužský herecký výkon získal Cenu Thálie Jiří Štěpnička (63) díky roli Raymonda v představení Blackbird. Vnímal to jako ocenění činohry Národního divadla, na kterou je pyšný.

"Je to pocta pro nás všechny, co tu hrajeme," svěřil se dlouholetý člen Národního divadla.

Oceněni byli i Dasha, Kniplová a Vojtko

Dasha (29) zazářila jako Maří Magdaléna v rockové opeře Jesus Christ Superstar v pražském Hudebním divadle Karlín a měla prý z ocenění "šílenou" radost, jak se svěřila před udílením cen v Národním divadle.

V době slavnostního galavečera ovšem musela hrát v mimopražském představení, a proto cenu převzal její partner, muzikant Martin Kumžák.

To operní diva Naděžda Kniplová (78) se na Cenu Thálie za celoživotní operní mistrovství doma nepodívá.

Odmítla ji, protože nechce milodary. Cenu prý měla dostat už dávno. Herecká asociace, která Thálie uděluje, si vázu nechá v kanceláři, takže pokud by umělkyně změnila názor, může si ji s klidem vyzvednout později.

Zato radostí jen zářil Marián Vojtko (38) za ocenění v kategorii opereta-muzikál za roli Barona Prášila:

"Z letící koule jsem v Divadle Hybernia nespadl, a tak se mohu radovat z ceny. Zvláště když jsem byl nominován vedle Kamila Střihavky, který je v Karlíně skvělý."

Letošní udílení Cen Thálie se kvůli nedostatku peněz obešlo bez tradičního bohatého rautu. Na kachýnku s knedlíkem a zelím si umělci museli nechat zajít chuť. Anebo navštívit některou z blízkých restaurací - za své.



KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!

ČTĚTE TAKÉ:
Co o vás prozradí barva spodního prádla?!

Doporučujeme

Články odjinud