The Chemical Brothers představí 18. srpna na pražském Výstavišti novou desku

The Chemical Brothers představí 18. srpna na pražském Výstavišti novou desku

Legendární elektronické duo The Chemical Brothers představí 18. srpna na pražském Výstavišti svoji novou desku „Further“, která vychází 7. června. Skladby na ní jsou poprvé bez zpěvu, zato každá je doprovázena filmem z dílny dlouhodobých spolupracovníků kapely, režisérů Adama Smithe a Marcuse Lyalla.

Živá podoba, která bude mít premiéru na beznadějně vyprodaných koncertech v Londýně na konci května, kromě nových skladeb představí i tyto projekce. Tom Rowlands, jeden z dvojice The Chemical Brothers, tvrdí: „Tahle nahrávka vás vykopne do vesmíru pěkně rychle.“ „A totéž můžeme čekat i od jejich koncertu v Praze, kam se duo vrátí po třech letech,“ dodává Borek Jiřík, pořadatel koncertu.

The Chemical Brothers se pyšní mnoha superlativy: Ed Simons a Tom Rowlands z britského Manchesteru stáli u zrodu tamější taneční scény. Jejich spojení acid house, hip hopu a rocku ovlivnilo řadu dalších kapel, hudebníků, DJs a producentů.

Za sedmnáct let od vydání prvního singlu prodali milióny kopií šesti desek, z nichž posledních pět se vyšplhalo na samý vrchol britského žebříčku. Jejich koncerty jsou proslulé nejen velkou energií, ale působivými projekcemi a světelnou show. Hráli pro největší počet diváků v historii festivalu v Glastonbury. The Chemical Brothers jsou také několikanásobnými držiteli Grammy a spolupracovali s předními hudebníky – od Noela Gallaghera po Betha Ortona, od The Flaming Lips až po Midlake, od Q-Tip po Magic Numbers. Vstupenky na pražský koncert jsou od 17. května v prodeji v síti Ticketpro za 890 a 1.190 Kč včetně poplatku, VIP pak za 2.900 Kč. Koncert uvádí agentura Charm Music. Více informací na www.charm-music.cz

THE CHEMICAL BROTHERS (UK) 18. 8. 2010, 19:00, Výstaviště Incheba Expo Praha, Holešovice

ČTĚTE TAKÉ:
Roman Vojtek: Na porod jsem nebyl připravený!

Doporučujeme

Články odjinud