Tři Králové Popu vyjíždějí na turné

Koncertem v Plzni bylo poněkud s předstihem zahájeno společné vánoční koncertní turné skupin Doctor PP a Zvlášňý škola, na kterém jako speciální host vystoupí na sopransaxofon Felix Slováček. Turné tvoří 13 koncertů v Čechách i na Moravě a vyvrcholí Vánočním koncertem v pražském Futuru. Zvlášňý škola na něm propaguje své šesté album „Do roka a do dna“, Doctor PP pak své čtvrté album s názvem „Doktor OO4“.

Felix Slováček vystoupí jako host v některých písních s oběma skupinami, přičemž jako zvláštní bonus zahraje s každou z nich její úpravu, některého ze svých hitů. Nebude to ovšem první společný počin v rockńŕollu. První památné vystoupení Felixe s Doctorem PP se konalo s velkým úspěchem na festivalu „Zahořanský Havran“. Se Zvlášňý školou ovšem bude mít Felix premiéru. Zvlášňý škola ovšem učinila na svých koncertech kult z Felixovy manželky Dády Patrasové. O přestávkách totiž pouští svému punkovému publiku její největší hity, počínaje „Žížalou“ a publikum se při nich věnuje divokým punkovým tancům. Jen termínová kolize zabránila Dádě v účasti na křtu nového CD Zvlášňý školy v Horažďovicích. Zvlášňý škola také interpretuje hymnu plzeňských extraligových hokejistů, kterou napsali hudebníci skupiny.

Produkce alba Doctora PP „Doktor OO4“ se ujal služebně nejmladší člen skupiny Doctor PP Ota Baláž (Tango, BSP, Nová růže) a album se natáčí ve studiu Českého národního symfonického orchestru, kde za pultem bude sedět zvukový mistr Ing. Stanislav Baroch, který byl už u první desky Doctora P.P. - Je to Pečený, za níž byla v roce 1995 skupina nominována na tehdejší Českou Grammy.

Hudbu, většinou ze zdrojů členů skupiny, ale např. i od jednoho z největších hitmakerů současnosti Leška Wronky, opatřili texty tradiční „doctorští“ textaři Lou Fanánek Hagen, Franta Sahula a zpěvák skupiny Petr Pečený, nově pak i Petr Hošek, lídr punkové legendy - skupiny Plexis, který také působí pod pseudonyme DJ Mujo. Jako vokalisté Doctora podpořili také kabátovský Josef Vojtek, který se na albu podílí také jednou svou skladbou, Lou Fanánek Hagen a DJ Mujo. Doctor PP se také pravidelně objevuje jako speciální host skupiny Tři sestry při jejích koncertních vystoupeních. Zpěvák skupiny bude po rolích v Hamletovi a Krysaři alternovat také v roli Plancheta v připravovaném muzikálu Tři mušketýři v divadle Brodway.

Nové album Doctora PP vyjde u firmy Popron začátkem příštího roku.

Doporučujeme

Články odjinud