Tři mušketýři se vracejí do Prahy

Tři mušketýři se vracejí do Prahy

Hudební skladatel a zpěvák Michal David (47) vybral pro premiéru nového nastudování muzikálu Tři mušketýři opět magické datum. Na pražské scéně divadla Hybernia ožije romantický příběh s líbivými melodiemi 28.2.2008. Představení bude obohaceno o nové divadelní triky, jejichž projekce byla pořízena v jednom brněnském klášteře.

Pro roli Mylady navíc připsal Michal David novou písničku. "Měl jsem pocit, že tato ústřední postava nemá vlastně žádnou svoji významnou melodii, tak jsem to napravil," řekl.

Nově se objeví Šárka Vaňková v roli Constance, Tomáš Savka jako Rochefort a Ilona Csáková jako královna Anna. Více textu budou mít ale i Richard Genzer jako Planchet a Michal Suchánek - Bonacieux.

Zkoušky by měly začít v divadle Hybernia už v polovině prosince, v současné době probíhá ještě konkurz na tanečníky a tanečnice. Produkce počítá, že se uskuteční až sto repríz. Původní Tři mušketýři mají za sebou celkem 350 odehraných představení, z toho stovku na Nové scéně v Bratislavě.

Na Slovensku se stali vůbec nejúspěšnějším muzikálem všech dob. Nyní, stejně jako první muzikál z pera Michala Davida Kleopatra, budou uvedeni také v jihokorejském Soulu a zájem o nastudování projevili i Poláci. Michal David navíc již pracuje spolu s Josefem Bohušem na novém muzikálu o Moně Lise.

Doporučujeme

Články odjinud