V rodinné hudební komedii V peřině zazní nová píseň Karla Svobody

V rodinné hudební komedii V peřině zazní nová píseň Karla Svobody

Tvůrci prvního hraného 3D filmu v historii české kinematografie, hudební komedie pro celou rodinu V peřině, poprvé zveřejnili překvapivou informaci. Spoluautorem nádherné ukolébavky, kterou zpívá filmová maminka Lucie Bílá svým dětem, je Karel Svoboda!

Karel Svoboda se scénáristou filmu Miroslavem Adamcem

Téměř čtyři roky po jeho smrti se tak do světa rozletí melodie, kterou složil exkluzivně pro tento film.

Pravdivost senzačně znějící zprávy potvrzuje režisér filmu F. A. Brabec: „Karla Svobodu jsme před lety oslovili, aby pro vznikající film složil hudbu. Na základě přečteného scénáře a diskusi o hudbě nás pozval k sobě do Jevan. Jeli jsme tam s Miroslavem Adamcem, autorem námětu a scénáře, který na svůj fotoaparát zaznamenal dnes už unikátní záběry.“ Miroslav Adamec dodává: „Karel nám přehrál jednu už hotovou písničku. Naštěstí mě napadlo to natočit na foťák, a tak jsem tu půvabnou melodii vlastně zachránil.“

Melodie se stala základem pro sloky písně, která se nyní jmenuje příznačně jako celý film – V peřině. Refrén a konečné aranžmá je dílem René Rypara, autora hudby většiny z 22 písniček, které ve filmu zaznějí. „Když jsem se dozvěděl, že budu skládat písničku na motiv Karla Svobody, samozřejmě jsem cítil trochu větší zodpovědnost. Docela rychle mi ale v hlavě naskočilo, jak by ta melodie mohla pokračovat. Doufám, že se z toho povedla hezká písnička.“ K písni je hotový už i videoklip, v němž se střídají záběry z filmu natočené v Písku se zimními dotáčkami. Vedle Lucie Bílé zde hrají i její filmové děti – Amelie Pokorná, dcera Lucie Zedníčkové a Víta Pokorného, a Matěj Převrátil.

Píseň V peřině bude součástí nejen filmu, ale i chystaného CD s písněmi. Kromě Lucie Bílé a herců z filmu zde zazpívá i řada významných skupin a zpěváků (Kabát, Dara Rolins, Kryštof Michal, Helena Zeťová). Album je plánováno k vydání ve společnosti Universal Music s.r.o. začátkem příštího roku.

Oficiální stránky filmu: www.vperine.cz


ČTĚTE TAKÉ:
Až k oblakům!



STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud