Václav Noid Bárta: Nezná noty a složil muzikál

Václav Noid Bárta: Nezná noty a složil muzikál

Má prý talent od pánaboha. Václav Noid Bárta (27) se prosadil jako zpěvák a herec, ale stále mu to nestačí. Stále pilně pracuje, skládá písně, scénickou hudbu a teď dokonce muzikál o Boženě Němcové. Samozřejmě pro svou manželku Lucii Bílou. A jak to dokázal?

"Nikdo se mě ještě neptal, jaké mám vlastně hudební vzdělání," odpověděl Noid Korzu trochu oklikou. "Tak já se přiznám, pět let jsem chodíval do piana, ale nikdy jsem se nenaučil noty. Ty jsou prostě svazující. Já si sednu ke klavíru, hraji a nahrávám to do počítače. To moje vzdělání není vzdělání, je to asi přirozený talent, který dnešní doba naštěstí umožňuje realizovat. Vytvářím tedy muziku prostřednictvím počítače, bez not a pak se to vše teprve aranžuje do živých nástrojů."

Václav Noid Bárta, Lucie Bílá a její syn Filip na Zlatém Slavíku

Na to, že by se jeho manželka skvěle hodila na roli nejznámější české buditelky, přišel už před časem. "Řekl jsem si, že Lucie by byla její skvělá představitelka," vysvětluje Noid. "Pěvecky znám Lucii strašnou dobu a žiji s ní pět let, tak vím, co a jak zpívá. S panem režisérem a scénáristou Jiřím Pokorným, který to vlastně všechno vymyslel, na tom dělám už dva roky. Ta práce teď dozrála a muzikál už začali nastudovávat herci. Já se na to těším, na režii i na moji ženu, která je prostě úžasná."

Václav Noid Bárta a Lucie Bílá

Změnil image Noid vypadá teď velmi uhlazeně a kultivovaně. Barevného kohouta na hlavě dávno odhodil. Vlasy má nyní uhlazené a nově upravený knírek a bradku. V Dámě s kaméliemi hraje movitého producenta, noblesního čtyřicátníka, přestože mu zdaleka ještě nebylo třicet.

"Ten vzhled jsem neupravoval jen kvůli roli, ale taky kvůli jaru. Dal jsem se trošku oholit, upravit a uhladit vlasy, takže jsem změnil image a mám jakoby nový kabát."

Doporučujeme

Články odjinud