Varhan Orchestrovič Bauer složil sountrack pro FASHION FOR HELP

Varhan Orchestrovič Bauer složil sountrack pro FASHION FOR HELP

Na pohled démonicky vyhlížející, ale ve skutečnosti milý a příjemný, tak by se dal charakterizovat jeden z našich nejznámějších skladatelů a dirigentů, autor hudby k několika filmům a také k prozatím poslednímu Formanovu filmu Goyovy přízraky - Varhan Orchestrovič Bauer.

Tento uznávaný skladatel splnil jedno velké přání módní návrhářky Marie Copps, aby k módní přehlídce, která se koná 15. listopadu v Praze v paláci Žofín složil originální hudbu. Veškerou svou tvorbu nahrává s orchestrem, který založil – s Okamžitým Filmovým Orchestrem.

Jak jste se dostal ke spolupráci s Marií Copps? Jednou mi zavolala a já se s ní sešel a bylo to.

Přemýšlel jste nad její nabídkou dlouho? Moc dlouho jsem nepřemýšlel, bylo to spontánní rozhodnutí.

Co potřebujete vědět než začnete skládat hudbu k takovémuto projektu? Určitě dramaturgii a jaká je idea projektu samotného.

Jaká je hudba která zazní při módní přehlídce na galavečeru, jestli se to dá popsat slovy? Začíná to rokokovou hudbou, inspiroval jsem se érou Ludvíka a závěrečnou fázi bych nazval Vítězství.

Kde berete inspiraci? Tak různě, dělám převážně filmovou hudbu a představuji si různé obrazy a to mě inspiruje.

Spolupracoval s vámi ještě někdo na sountracku pro Give Help a Chance FASHION FOR HELP? Ano je to výborný slovenský skladatel a kamarád Swetja /vlastním jménem Jaroslav Svítek/je velice dobrý ve svém oboru.V roce 2002 získal první cenu za kompozici Genesis v prestižní celosvětové soutěži hudebních skladatelů USA Songwriting Competition v kategorii World Music. Je to multiinstrumentalista, tak ovládá spoustu hudebních nástrojů. Já pracuji se symfonickým orchestrem a sborem.

Budou se vaše skladby hrát na galavečeru živě? Nebudou, protože by to bylo finančně dost nákladné, hudba bude reprodukovaná. Nahrál ji Okamžitý filmový orchestr a sbor Mikrochór. Osobně se ale galavečera zúčastním. Marie Copps mi pro tuto příležitost navrhla v takovém ludvíkovském stylu kostým, sako bude z rudého hedvábí a do toho černá košili, docela mě tento šat vystihuje.

autor: Vlnová Alžběta

Hudebně vizuální show Marie Copps, která se měla uskutečnit dne 15. listopadu v paláci Žofín v Praze se odkládá na příští rok .

Tento benefiční galavečer měl být prvním počinem charitativního projektu pod názvem Give Help a Chance - FASHION FOR HELP. Jeho úkolem je upozorňovat a zároveň získávat pomoc a finanční prostředky pro charitativní projekty. Výtěžek bude věnován Nadaci Naše dítě, která použije prostředky na podporu ohroženým dětem..

Důvodem odložení byly velmi závažné důvody, proto byla autorka projektu nucena tento proces zastavit, aby nedošlo k nenapravitelným chybám a poškození dobrého jména všech partnerů projektu.

Doporučujeme

Články odjinud