Vydejte se na nový film Škola života

Vydejte se na nový film Škola života

Adaptace memoárů novinářky Lynn Barber podle scénáře Nicka Hornbyho nás přivádí na londýnské předměstí roku 1961 do měšťácké rodiny, jejíž pýchou je šestnáctiletá Jenny (Carey Mulligan).

Svými studijními výsledky míří do Oxfordu, ve svých myšlenkách se však oddává snům o výjimečných zážitcích v rytmu písní Juliette Gréco.

Ze snů do reality není ale tak daleko, jak by se mohlo v prudérním Londýně zdát. Zvlášť když se jednoho deštivého dne objeví charismatický třicátník David (Peter Sarsgaard), který s nonšalancí sobě vlastní vmžiku okouzlí nejen Jenny, ale i její zpočátku nedůvěřivé rodiče.

Ze strohých knižních vědomostí tak Jenny rázem přesedlá na Davidovu názorně aplikovanou školu života, která je plná zakouřených klubů, uměleckých aukcí či pozdních večeří s přáteli.

Teď tak stačí už jen málo, aby Jenny jeho šarmu podlehla definitivně a místo Oxfordu se rozhodla pro život po jeho boku. Zvlášť když jí právě rodiče odsouhlasili výlet do Paříže, kde se Jenny rozhodla věnovat Davidovi své panenství...

„Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu Moje Psychologie.„

ČTĚTE TAKÉ:

Český pivní festival bude letos delší!

Doporučujeme

Články odjinud