Žáha nemusí vždy pálit

Žáha nemusí vždy pálit

Skupina Žáha bude v příštích dnech reprezentovat českou hudební scénu na největším festivalu střední Evropy Pepsi-Sziget. Festival, odehrávající se na hranici města a přírody, na ostrově Obuda v Budapešti.

Žáha nemusí vždy pálit

Skupina Žáha bude v příštích dnech reprezentovat českou hudební scénu na největším festivalu střední Evropy Pepsi-Sziget. Festival, odehrávající se na hranici města a přírody, na ostrově Obuda v Budapešti, proběhne letos v týdnu od 1.8. do 8.8. Na své si přijdou vyznávači rocku, popu, blues, funky, ale i reggae, etno hudby, jazzu nebo heavy metalu. Organizátoři v oficiálních upoutávkách uvádějí: 100 zahraničních souborů, celkem 800 vystoupení na 30-ti pódiích a účast 300000 diváku. Z nabídky koncertů namátkou uvádíme: Blood, Sweat & Tears, Morcheeba, Khaled, Taraf de Haidouks, Omara Portuondo (Buena Vista), Leningrad Cowboys, HIM, Placebo, Eagle Eye Cherry, Nightwish, Hammerfall, Moonspell, Run DMC.

Skupina Žáha - funk-soulové uskupení hudebníků s významnou minulostí (Tucet, YoYo Band, Bluesberry, Tonny Band, Petr Zeman Kvintet, Abraxas) jedinečným

  1. soulovým - způsobem interpretuje hudební vykopávky (Beatles, Fleetwood

Mac, Tina Turner, Donovan). Těžištěm koncertů je ale vlastní tvorba.

Kromě Žáhy, budou českou hudbu zastupovat taková jména jako Jiří Stivín nebo u nás teprve nedávno objevená, ale v zahraničí už delší dobu vysoce ceněná rocková skupina z Tábora - Sunshine (uveďme například jejich turné po Spojených státech nebo jejich spolupráci na hudbě k filmu Záhada Blairwitch II. ). Pro zájemce není bez zajímavosti, že vstupenka na celý týden, včetně poplatku za kempování, přijde na 110 DM, na jeden den pak 20 DM. Další informace najdete na internetové adrese: www.pepsisziget.hu .

Zdroj: Jakub Juda

Doporučujeme

Články odjinud