Zemřel herec Vladimír Dlouhý

Zemřel herec Vladimír Dlouhý

Po krátké těžké nemoci v 52 letech v neděli odpoledne zemřel český herec Vladimír Dlouhý. Poslední měsíc života bojoval v nemocnici na Karlově náměstí v Praze s rakovinou žaludku.

Vladimír Dlouhý se vryl do podvědomí diváků především rolí Petra Majera z kultovního seriálu Arabela. Ještě předtím ztvárnil roli dětskou obrnou postiženého chlapce v Kachyňově filmu Už zase skáču přes kaluže podle námětu ze stejnojmenné novely Alana Marshalla. A tam začala i jeho velmi úspěšná kariéra.

Dlouhý si zahrál ve filmech Knoflíkáři, Bumerang, Non plus ultras, Báječná léta pod psa, Milenci & Vrazi, Jedna ruka netleská nebo Hlídač č. 47, kde za svůj výkon ve vedlejší roli získal Českého lva. Jeho poslední role byla v Jáklově filmu Kajínek, který bude mít letos v srpnu premiéru.

Vystudoval herectví na konzervatoři v Praze a poté působil v Divadle na Zábradlí, Rokoku a v posledních letech v Divadle na Vinohradech.

Dlouhý byl ale i skvělý dabér. Jeho hlasem mluvili ve svých filmech Tom Hanks nebo Kevin Costner. Byl držitelem Ceny Františka Filipovského za nejlepší mužský výkon v dabingu.

Obrovský herecký talent, který měl vážné problémy s alkoholem, po sobě zanechal partnerku Petru Jungmannovou (38), s níž má čtyřletá dvojčata Honzíka a Jiřího.

Nezapomenutelný Vladimír Dlouhý v roli psychologa ve filmu Knoflíkáři

ČTĚTE TAKÉ:
Milenka Mareše vystrašila svou babičku!

Doporučujeme

Články odjinud