Zlaté hlasy ve zlaté Praze

Ve druhém prosincovém týdnu, v neděli 12. 12. 2004 od 18.00 hodin, se v Kongresovém centru Praha již tradičně uskuteční slavnostní vánoční galakoncert Evy Urbanové, tentokrát pod názvem Zlaté hlasy ve zlaté Praze.

Hosty paní Evy Urbanové tentokrát budou - Oleg Kulko, uznávaný pěvec Metropolitní opery v New Yorku, a český tenorista Ladislav Elgr.

V první části koncertu Eva Urbanová s Olegem Kulkem přednesou výběr duet z italských oper či závěr opery Rusalka od Antonína Dvořáka. Ve druhé půli zazpívají Eva Urbanová a Ladislav Elgr koledy a další vánoční písně. Orchestr pražského Národního divadla bude dirigovat Richard Bradshaw, šéfdirigent Canadian Opera Company Toronto.

Vstupenky na představení jsou k dostání v pokladně Hudebního divadla v Karlíně - v přízemí Kongresového centra (vchod č. 5) a v síti TicketPro.

Vánoce s Evou Urbanovou Během koncertu bude pokřtěn kompaktní disk „Vánoce s Evou Urbanovou“ s nahrávkou z loňského vystoupení této světoznámé pěvkyně v Kongresovém centru Praha. Nahrávek, které zachycují idylickou atmosféru evropských Vánoc, je mnoho. Jen málo z nich se ovšem může pochlubit tak ideálním propojením pěvecké profesionality a pastorální poetiky. Světově proslulá česká sopranistka Eva Urbanová, jejíž hlas znají posluchači od Metropolitní opery přes milánskou Scalu až po nejlepší japonské koncertní sály, si ke spolupráci na vánočním koncertu 2003 v pražském Kongresovém centru přizvala dva mladé české pěvce, Zdeňka Plecha a Ladislava Elgra, ale i proslulý dětský sbor Bambini di Praga doprovázený precizní Pražskou komorní filharmonií pod taktovkou Ondreje Lenárda. Vedle stylově průzračných úprav českých a moravských lidových koled, jež tvoří závěrečný blok nahrávky, tu najdeme pastorální hudbu světově proslulých skladatelů, ale také známou vánoční píseň Tichá noc od Franze Xavera Grubera či koledu Adeste fideles. (Jiří Ignác Linek, Charles Gounod, Louis Niedermeyer, Georges Bizet, Jakub Jan Ryba, Alois Melichar, Franz Xaver Gruber, César Franck, Karel Stecker /arr./ atd.) Eva Urbanová – soprán, Zdeněk Plech – basbaryton, Ladislav Elgr – tenor, Bambini di Praga, Pražská komorní filharmonie & Ondrej Lenárd

zdroj: www.supraphon.cz, KCP, a.s.

Doporučujeme

Články odjinud