Zvadlá kytice pro Nastassju?

Zvadlá kytice pro Nastassju?

Obrovskou kyticí čerstvých květů z rukou ředitele festivalu Jiřího Bartošky a diskrétním soukromím prezidentského apartmá Grandhotelu Pupp uvítaly včera Karlovy Vary mezinárodní hvězdu Nastassju Kinski.

Zvadlá kytice pro Nastassju?
Exkluzivní zpravodajství pro Dámu.cz z 36. MFF KV

Obrovskou kyticí čerstvých květů z rukou ředitele festivalu Jiřího Bartošky a diskrétním soukromím prezidentského apartmá Grandhotelu Pupp uvítaly včera Karlovy Vary mezinárodní hvězdu Nastassju Kinski. Půvabná čtyřicátnice přicestovala v doprovodu svých dvou dcer - osmileté Kenyi a patnáctileté Sonji - a obě ratolesti nezapřou, že po mamince zdědily její éterickou krásu. Jak je to s hereckým talentem, toň zatím otázka.

Koně letos předpisově najížděly před hlavní vchod do Thermálu a pokud nějaký škodolibec čekal na jejich tradiční klopýtnutí na klouzajícím povrchu, měl smůlu - nekonalo se. A tak z prvního kočáru mohl Jiří Bartoška nabídnout rámě Nastassje a z dalších vystoupili na červený koberec programová ředitelka festivalu Eva Zaoralová, herec a režisér Jean-Marc Barr, ministr kultury Pavel Dostál (ten tu má díky před pár lety ještě nevídané státní podpoře festivalu čítající 20 kulaňoučkých miliónů skutečně postavení hosta z nejvítanějších) a řada dalších celebrit hereckého i politického života.

Co by to bylo za festival bez "našeho" Marka? Dovedete si snad představit párek v rohlíku bez hořčice či procházku po promenádě bez ochutnávky léčivých pramenů? Marek Eben je něco nezbytného a kdo říká opak, budiž z Velkého sálu jakož i ostatních festivalu zasvěcených míst vyobcován! Jeho nezaměnitelný hlas podpořený šibalskými ohníčky v očích prozrazujících věčného kluka přivítal včera všechny pozvané na zahajovací ceremonii, během níž byla předána i první letošní cena - za mimořádný umělecký přínos světovému filmu ji převzal devadesátiletý Otakar Vávra, který kromě vlastních 49 filmů a řady scénářů "dal" filmovému světu i takové žáky jako Věru Chytilovou, Jiřího Menzla či Miloše Formana.
A jak je to s tou zvadlou květinou? Její obří fotografie zdobí terasu přímo nad hlavním vchodem do Thermalu. A proč? Je totiž jednou z rekvizit, které "hrají" ve festivalových znělkách. Ale o nich a o dalším dění z Varů zase příště.

Prozatím dobrý den a já mizím do přítmí promítacích sálů.
Magda Peterková

Doporučujeme

Články odjinud