3 nejlepší štrúdly - recepty pro vás

| Autor: redakce | Rubrika: Láska a vztahy

Štrúdl aneb jablečný závin. Kdo by neznal tuto pochoutku, která nadchne snad každého milovníka moučníků. Právě teď, kdy máme dostatek jablek z vlastních zdrojů, si jej můžeme připravovat častěji.



BABIČČIN ŠTRÚDL

Máslo 200 g
Hladká mouka 600 g
Vejce 3 ks
Kypřící prášek 1 balíček
Sůl 1 špetka
Ocet 1 lžička
Voda
vlažná 1 hrnek
Náplň Jablka
Skořicový cukr

Postup přípravy receptu:


Rozpustíme máslo a smícháme všechny ingredience a zpracujeme ve vláčnou tužší hmotu. Rozdělíme na tři kusy. Vezmeme jeden kus a vyválíme velký plát. Oloupeme a nastrouháme jablka a dáme je na plát pak je posypeme skořicovým cukrem, zavineme a dáme na vymazaný plech péct.


JABLEČNÝ ZÁVIN S PIŠKOTEM

Listové těsto 1 ks
Vejce 2 ks
Hrubá mouka tolik, kolik váží ta 2 vejce i se skořápkou
Cukr krystal tolik, kolik váží ta 2 vejce i se skořápkou
Jablka
Skořice


Postup přípravy receptu:

Množství je na 3 „nohavice“ závinu. Nejdříve si uděláme piškotové těsto: ušleháme celá vejce s krystalovým cukrem do husta a pak zamícháme hrubou mouku a už nešleháme.

Z 1/3 lístkového těsta vyválíme obdélník, doprostřed uděláme pruh z piškotového těsta, poklademe syrovými kousky jablek, posypeme skořicí nebo kořením a opět trošku pocákáme piškotovým těstem.

Kraje těsta jen přehodíme přes náplň, protože rolovat se to moc nedá. Můžeme potřít vejcem, ale není to podmínka. Pečeme do zlata, tedy jak je kdo zvyklý.

JABLEČNÝ ZÁVIN Z TVAROHOVÉHO TĚSTA

Hera 250 g
Sůl špetka
Cukr
Vanilkový cukr
Skořice
Tvaroh - ne z vaničky! 250 g
Hladká mouka 250 g
Dětské piškoty drcené nebo strouhanka opražená na másle
Ořechy podle chuti drcené nebo strouhané nebo kokosová moučka, rozinky apod.


Postup přípravy receptu:

Na vál dáme prosátou mouku se špetkou soli, tvaroh a nakrájenou Heru. Rychle zpracuji v těsto. Rozdělíme na díly (dělám 2-4 podle toho, jak velké záviny chci mít). Vyválíme, střední třetinu posypeme drcenými piškoty nebo opraženou strouhankou (případně strouhaným perníkem) pokladu plátky jablek, cukr (podle sladkosti jablek, někdy dám jen vanilkový), skořice, rozinky, ořechy nebo mírně posypu kokosem. Krajní třetiny těsta překlopíme přes náplň, přitiskneme a dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme dozlatova asi 20 minut.

Recepty byly převzaty z webu RECEPTY.CZ




Nechcete hubnout sami? Navštivte náš FITweb.cz!








Komentáře

Komentářů celkem: 3
já ho pomažu vajíčkem než dám do touby mojziska 30. 10. 2011 | 11:24
než dám štrúdl do trouby nemám ho ničim namazat,ani vejcem,děkuji rty 30. 10. 2011 | 10:32
mňam mňam astro-apatykaRenáta 21. 10. 2011 | 09:31

Další články z rubriky

Neuspokojuje vás masturbace? Možná děláte něco špatně!

Neuspokojuje vás masturbace? Možná děláte něco špatně!

Dnes | My ženy známe svoje tělo nejlépe a měly bychom vědět, co nám opravdu dělá dobře. Máte ale pocit, že…

Odpustíte nevěru? Víme, kdy a jak to udělat

Odpustíte nevěru? Víme, kdy a jak to udělat

Včera | Zjistit, že vás partner podvádí, je zásadní životní zvrat. Nikdo neví dopředu, jestli bude schopen…

IRENA (51): Štěstí v neštěstí. Díky bouračce jsem si našla přítele!

IRENA (51): Štěstí v neštěstí. Díky bouračce jsem si našla přítele!

Včera | 5 | Vypadalo to na jeden z nejhorších dnů v jejím životě, nakonec ale díky němu Irena našla novou lásku.

Bouřlivý orgasmus: Dopřejte mu nezapomenutelné orální potěšení!

Bouřlivý orgasmus: Dopřejte mu nezapomenutelné orální potěšení!

18. 7. | Orální sex je běžnou součástí milování, někdy ale může být docela náročný. Co dělat, pokud vašemu…