3 nejlepší štrúdly - recepty pro vás

| Autor: redakce | Rubrika: Láska a vztahy

Štrúdl aneb jablečný závin. Kdo by neznal tuto pochoutku, která nadchne snad každého milovníka moučníků. Právě teď, kdy máme dostatek jablek z vlastních zdrojů, si jej můžeme připravovat častěji.



BABIČČIN ŠTRÚDL

Máslo 200 g
Hladká mouka 600 g
Vejce 3 ks
Kypřící prášek 1 balíček
Sůl 1 špetka
Ocet 1 lžička
Voda
vlažná 1 hrnek
Náplň Jablka
Skořicový cukr

Postup přípravy receptu:


Rozpustíme máslo a smícháme všechny ingredience a zpracujeme ve vláčnou tužší hmotu. Rozdělíme na tři kusy. Vezmeme jeden kus a vyválíme velký plát. Oloupeme a nastrouháme jablka a dáme je na plát pak je posypeme skořicovým cukrem, zavineme a dáme na vymazaný plech péct.


JABLEČNÝ ZÁVIN S PIŠKOTEM

Listové těsto 1 ks
Vejce 2 ks
Hrubá mouka tolik, kolik váží ta 2 vejce i se skořápkou
Cukr krystal tolik, kolik váží ta 2 vejce i se skořápkou
Jablka
Skořice


Postup přípravy receptu:

Množství je na 3 „nohavice“ závinu. Nejdříve si uděláme piškotové těsto: ušleháme celá vejce s krystalovým cukrem do husta a pak zamícháme hrubou mouku a už nešleháme.

Z 1/3 lístkového těsta vyválíme obdélník, doprostřed uděláme pruh z piškotového těsta, poklademe syrovými kousky jablek, posypeme skořicí nebo kořením a opět trošku pocákáme piškotovým těstem.

Kraje těsta jen přehodíme přes náplň, protože rolovat se to moc nedá. Můžeme potřít vejcem, ale není to podmínka. Pečeme do zlata, tedy jak je kdo zvyklý.

JABLEČNÝ ZÁVIN Z TVAROHOVÉHO TĚSTA

Hera 250 g
Sůl špetka
Cukr
Vanilkový cukr
Skořice
Tvaroh - ne z vaničky! 250 g
Hladká mouka 250 g
Dětské piškoty drcené nebo strouhanka opražená na másle
Ořechy podle chuti drcené nebo strouhané nebo kokosová moučka, rozinky apod.


Postup přípravy receptu:

Na vál dáme prosátou mouku se špetkou soli, tvaroh a nakrájenou Heru. Rychle zpracuji v těsto. Rozdělíme na díly (dělám 2-4 podle toho, jak velké záviny chci mít). Vyválíme, střední třetinu posypeme drcenými piškoty nebo opraženou strouhankou (případně strouhaným perníkem) pokladu plátky jablek, cukr (podle sladkosti jablek, někdy dám jen vanilkový), skořice, rozinky, ořechy nebo mírně posypu kokosem. Krajní třetiny těsta překlopíme přes náplň, přitiskneme a dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme dozlatova asi 20 minut.

Recepty byly převzaty z webu RECEPTY.CZ




Nechcete hubnout sami? Navštivte náš FITweb.cz!








Komentáře

Komentářů celkem: 3
já ho pomažu vajíčkem než dám do touby mojziska 30. 10. 2011 | 11:24
než dám štrúdl do trouby nemám ho ničim namazat,ani vejcem,děkuji rty 30. 10. 2011 | 10:32
mňam mňam astro-apatykaRenáta 21. 10. 2011 | 09:31

Další články z rubriky

7 důvodů, proč to muži ženám rádi dělají pusou

7 důvodů, proč to muži ženám rádi dělají pusou

Včera | 1 | Milujete orální sex a neumíte si představit, že byste bez něj docílila pořádného orgasmu? Pak pro…

MARKÉTA (33): Můj muž chce rodinu, já dávám přednost kariéře

MARKÉTA (33): Můj muž chce rodinu, já dávám přednost kariéře

19. 1. | 30 | Markéta si děti vždycky přála a pořád plánuje je mít, ale v současnosti má v práci skvělé podmínky…

Zpověď žen: Největší podivnosti, které po nás muži chtěli v posteli

Zpověď žen: Největší podivnosti, které po nás muži chtěli v posteli

17. 1. | Věcí, které dokážou člověka vzrušit a navnadit na uspokojivý erotický zážitek, jsou tisíce. S…

RENATA (31): Mám se vdávat, ale miluji někoho jiného

RENATA (31): Mám se vdávat, ale miluji někoho jiného

17. 1. | 11 | Renata se motá v začarovaném kruhu. Má těsně před svatbou, přes cestu jí ale přeběhl nový muž,…