5 témat, která je lepší netahat do hádek s partnerem

5 témat, která je lepší netahat do hádek s partnerem

Hádky jsou občas kořením vztahu a někdy krásně pročistí vzduch. Nic se ale nemá přehánět a stejné je to i s konflikty. Některé jsou totiž úplně zbytečné a nemá smysl na ně plýtvat energii. Jaká témata je proto lepší do hádek netahat?

Nepochopené textové zprávy

Slovo psané často vyzní jinak než slovo mluvené, nehledě na to, kolik a jaké emotikony použijete. Textové zprávy slouží k tomu, abyste si s partnerem napsali, kde a v kolik se sejdete, co máte koupit v potravinách, nebo abyste si posílali vtipná videa se zvířátky. Pokud se mezi vámi schyluje k hádce, rozhodně ji neřešte přes zprávy, případně si později nevyčítejte, co kdo napsal, ale pěkně si všechno vyříkejte z očí do očí.

Pokračování 2 / 5

Napomínání

Ve vztahu k vašemu partnerovi hrajete několik rolí. Jste jeho milenka, přítelkyně i důvěrnice. Rozhodně ale nejste jeho matka. Pokud se ho neustále snažíte převychovat, k ničemu dobrému to nepovede. Věty typu „Už jsem ti několikrát říkala, ať to neděláš!“ mezi partnery nepatří a to platí jak pro vás, tak pro vašeho manžela či přítele. Snaha o převychování bude mít v budoucnu pouze jediný efekt – váš partner bude chtít z takového vztahu utéct.

Pokračování 3 / 5

Narážky na bývalé partnery

Nemá smysl se porovnávat s bývalou partnerkou a zjišťovat, jestli byla lepší než vy. Kdyby byla lepší, pravděpodobně by zůstal s ní a nebyl by s vámi. Stejně tak není fér brát si do úst její jméno jako argument při hádce. Věty jako „Tak si běž za ní, když je tak dokonalá!“ mohou být nebezpečné. Jednoho dne by si to totiž váš partner mohl vzít k srdci a opravdu odejít.

Pokračování 4 / 5

Dárky

Až na výjimky nejsou muži zrovna odborníci, co se týče vybírání dárků. Pokud toužíte po překvapení, aniž byste mu dala jakékoliv indicie, nemůžete se pak divit, že budete zklamaná. Natož mu to vyčítat nebo se s ním hádat. Muži prostě vybírání dárku nemají zakódované ve své DNA. Abyste předešla nepříjemné situaci, radši mu narovinu řekněte, po čem toužíte. Jestliže si chcete alespoň trochu zachovat moment překvapení, dejte mu několik možností a nechte na něm, ať jednu vybere. Tak nemůže nikdy šlápnout vedle.

Pokračování 5 / 5

Prkýnko nahoře, nebo dole?

Možná byste nevěřila, kolik hádek mezi páry se odehrává právě kvůli tomuto banálnímu problému. Snad od počátku, co existují záchodová prkénka, ženy požadují po mužích, aby je po použití toalety sklápěli dolů, což muži zřídkakdy dělají. A hádka je na světě. Přestaňte svého partnera přeučovat a nutit ho, aby dělal něco, co stejně bude pořád zapomínat. Stojí vám to za ty nervy se kvůli tomu rozčilovat? A navíc – on si musí dát prkýnko nahoru, tak proč vy byste si ho nemohla dát dolů?

Doporučujeme

Články odjinud