Abnormální masturbace neexistuje

Abnormální masturbace neexistuje

Masturbace je zdravá a něco jako abnormální onanie či sebeukájení podle sexuologů neexistují. Pokud člověk netráví drážděním svých pohlavních orgánů celý den, nezanedbává ostatní povinnosti a nevěnuje se extrémním technikám, které by mohly orgány poškodit mechanicky, pak si ublížit nemůže.

Abnormální či normální pojmy přitom v oblasti masturbace užívat nelze. Zvláště muži se ve svých potřebách velmi liší a nelze definovat, co je v normě a co už nikoli.

„My lidé jsme tak značně různorodí, že je velmi těžké určit normu,“ vysvětluje uznávaná newyorská sexuoložka Betty Dodsonová.

Tématem mužské masturbace se zabývala také Martha Cornogová, autorka knihy „Velká kniha o masturbaci“. Podle ní téměř co muž, to specifická forma sebeukájení. Každý muž drží penis jinak, má rád jinou sílu stisku, typ pohybu, délku dráždění, masturbuje v jiné poloze, používá různé předměty či oblečení. „Variabilita je skutečně ohromující,“ tvrdí Cornogová.

Masturbace je také z hlediska přenosu pohlavních chorob jediná skutečně zcela bezpečná praktika. „Ale zákony fyziky a biologie platí i u masturbace,“ dodává Cornogová s tím, že nebezpečné jsou všechny praktiky, které penis příliš zatěžují či ohrožují jeho zdraví a správnou funkci. Snad nejhorší je pak tzv. fraktura penisu, kdy dojde k protržení topořivých těles extrémním zatížením penisu. Zranění je velmi bolestivé a může skončit nevratným poškozením pyje.

ČTĚTE TAKÉ:
Ženy provozují nechráněný anální sex častěji než gayové!


Doporučujeme

Články odjinud