Atraktivní muži očekávají zaplacení účtu!

Atraktivní muži očekávají zaplacení účtu!

Pánové mající u stolu v restauraci pokaždé jinou krásnou dívku dobře vědí, zač je toho loket. Krásné ženy totiž nemají valnou touhu podílet se na placení útraty.

A nová studie ze Skotska potvrzuje, že opravdu více než ženy a dívky průměrné vizáže pochybují o tom, že by je měl muž na večeři či drink pozvat. Ovšem mladí atraktivní pánové už nevěří na staré gentlemanské gesto, že by měli platit za útratu vždy. Pokud se cítí dost přitažliví, očekávají zaplacení či alespoň podíl na něm.

Večer randit jdou bez peněz častěji ale právě krásné ženy, neočekávají totiž, že by za sebe musely utrácet vlastní finance.

Psychologové ze University of St Andrew, kde studovali korunní princ William a jeho snoubenka Kate Middleton, provedli několik experimentů. Z nich vyplynulo, že lidé hodnotí to, zda by měli platit oni, či protějšek, podle toho, jak se sami cení z hlediska atraktivity. Ženy vždy uváděly, že by měly být pozvány, když svou vlastní atraktivitu hodnotily vysoko a když byl protějšek méně atraktivní.

„Zajímavé ale je, že ochota platit či podílet se na placení byla velmi nízká nejen u atraktivních žen, ale také u atraktivních mužů. Mladí lidé opouštějí staré tradice, kdy muž za ženu platil vždy. V moderním světě rovnosti pohlaví pánové dokážou na trhu randění zhodnotit vlastní přitažlivost,“ míní autoři studie z St. Andrews.

Jejich studii otiskl odborný časopis Evolutionary Psychology.




KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!






ČTĚTE TAKÉ:
Topmodelka Tereza Maxová je opět těhotná!

Doporučujeme

Články odjinud