10
Fotogalerie

Co je TANTRICKÝ SEX? Které slavné osobnosti mu propadly?

Sex se stal rutinní záležitostí a myslíte si, že vás už nic nemůže překvapit? Omyl! Tantrický sex vás vynese do nepoznaných výšin spalující extáze a nechá s partnerem splynout v jedno tělo a jednu duši!

Své o tantrickém sexu ví i řada slavných osobností hudební a filmové scény, známí světoví politici i byznysmani. Například Sting o tantrickém sexu tvrdí, že "to" může provozovat non-stop se stejným nadšením a intenzitou klidně osm hodin pouze s přestávkou na jídlo. Do tajů tantry Stinga zasvětil již zesnulý mistr jógy Krishna Pattabhi Jois. Na své učení nalákal i bývalou milenku Brada Pitta, herečku Gwyneth Paltrow či slavnou Madonnu. Velkým nadšencem a propagátorem prastarého milostného umění byl i legendární šéf společnosti Apple, Steve Jobs. Tantra byla pro něj nejen slast, ale i způsob, který mu prý pomáhal získat moc a peníze.

Tantrický sex vás vynese k nejvyšší blaženosti

Podle staré indické tradice je tantrický sex dar od nejmocnějšího hinduistického boha Šivy. Jde především o prohloubení vědomí a dosažení naprostého sjednocení se sexuálním partnerem po citové, tělesné i duchovní stránce. Tantrický sex totiž učí prodlužovat rozkoš a zaměřuje se souznění mezi milenci. Hluboký fyzický zážitek spojuje páry pevným fyzickým, psychickým a mentálním poutem. Lidově řečeno, sex v tantrické podobě umožní kontrolu ejakulace, tím prodlouží milování, a umožní využít přebytek energie blahodárným směrem.

Čím se tantra liší od „obyčejného“ sexu?

V běžném mileneckém vztahu přitahuje partnery silné emocionální pouto, ale nakonec to většinou skončí vždy stejně. Milují se jen z povinnosti, aby vyhověli tomu druhému. Při tantrickém milování se muž a žena nesetkávají intimně jen proto, aby se rychle zbavili přebytečné energie, ale vědomě ji hromadí a vzájemně si ji vyměňují. Vytvoření většího energetického potenciálu je nemyslitelné bez cílevědomého zadržován vnitřní energie, vnímání krásy, kontroly napětí a uvolnění před vyvrcholením.

Tantrický sex se musíte naučit

Tantra sama o sobě není náboženstvím, ale je základní duchovní vědou, kterou se člověk musí naučit prakticky používat. Nedílnou součástí tantrického sexu jsou rituály, které partnery učí sebekontrole. U žen je cvičení zaměřeno na ovládání vaginálních svalů, u mužů tantrický sex povzbuzuje delší a častější erekci. Tantrický sex je údajně také velmi zdravý. Pomáhá předcházet rakovině prostaty, poruchám erekce, a u žen má příznivý vliv na intenzívní prožívání orgasmu.

Kdy s tantrickým sexem začít?

Kdykoliv, v libovolném věku, ale pouze se stejně naladěným partnerem, který je ochoten s vámi sdílet tantrické praktiky. Čím pravidelněji se sexuální komunikace pěstuje, tím rychleji se obnovuje sexuální energie obou partnerů.

Kde hledat inspiraci?

Základní „učebnicí“ může být Kámasútra, ale pokud dáváte přednost moderním informacím a praktickým návodům, objednejte si v nakladatelství Grada Velkou knihu o čakrách uznávané spisovatelky Anodea Judith. Ohromný úspěch mezi čtenáři zaznamenalo i vydání e-knihy Tantra ve městě, s podtitulem Posvátný sex pro jednadvacáté století, od Barbary Carrellas. S touto knihou můžete tantru zkoumat krůček po krůčku a vyzkoušet si některé ze stovky cvičení a technik.

Pokud máte čas a odvahu, můžete se přihlásit na některý z kurzů tantry a duchovní erotiky. http://institut.tantra.cz/ http://www.jogin.cz/kurzy-tantry-2015/.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Dáma.cz je na facebooku. Přidejte se k nám!

Doporučujeme

Články odjinud