Co neříkat po hádce s partnerem: Nevytahujte těchto 6 věcí

Co neříkat po hádce s partnerem: Nevytahujte těchto 6 věcí

Hádky nejsou příjemné pro nikoho, ovšem čas od času mohou být kořením vztahu a často se díky nim vyčistí vzduch mezi partnery. Aby však spor nepřesáhl meze a netáhl se déle, než je bezpodmínečně nutné, je třeba se řídit několika radami.

Žádná studená sprcha

Je normální, že jste po hádce naštvaná a potřebujete nějakou chvíli, abyste se uklidnila a všechno vstřebala. Nedávejte ale partnerovi studenou sprchu a nechovejte se odtažitě, aniž byste něco řekla, protože si bude myslet, že ho nadále trestáte. Pokud potřebujete nějaký čas na rozdýchání, upřímně mu to řekněte. Uvidíte, že po nějaké době z vás vztek vyprchá a vy se s ním budete schopná bavit normálně.

Pokračování 2 / 6

Neotáčejte nic proti němu

V hádce, kdy fungují adrenalin a emoce, lidé často řeknou věci, které tak nemysleli nebo jich zpětně litují. Proto by to, co se stalo v hádce, mělo zůstat v hádce, a zpětně už to nevytahovat. Vede to jen k tomu, že se zamotáte v kruhu neustálého obviňování a nebudete schopni se vymotat. Pokud vám to ublížilo, řekněte to ihned, ale později se už k hádce nevracejte.

Pokračování 3 / 6

Neviňte nikoho

V hádce lidé mají často tendenci hledat viníka, a to jakéhokoliv. Často to bývá špatný den v práci, nevyspalost, bolest hlavy. Pokud se tedy vaše hádka rozpoutala na základě některého z těchto faktorů, neviňte z ní slepě partnera. Naopak, jestliže cítíte, že se k hádce schyluje, varujte ho, že jste měla špatný den, a pro jistotu diskuzi o choulostivých tématech odložte na jindy. Nakonec z toho ani hádka být nemusí.

Pokračování 4 / 6

Neodcházejte

Pokud se přece jen hádka bude opakovat, snažte se tentokrát řešit ji v klidu. Dejte partnerovi prostor, aby se vyjádřil ke všemu, ale chtějte po něm totéž. Snažte se hádku dokončit, abyste ji mohli uzavřít, rozhodně naštvaně neodcházejte v půlce.

Pokračování 5 / 6

A co sex po hádce?

Jakmile hádka skončí, většina mužů celou záležitost uzavře a nemá problém chovat se, jako by se nic nestalo. My ženy jsme ale naprogramované jinak, proto potřebujeme ke zpracování hádky více času. Muži by ale třeba rádi měli sex. Pokud vy na něj chuť nemáte, zkuste mu to vysvětlit jemně a s citem, nemusíte ho hned naštvaně odbýt. Ze zkušeností mnoha žen ale sex po hádce funguje skvěle…

Pokračování 6 / 6

Nepřipomínejte

Nemá smysl se upínat k meritu hádky. Jestliže spor vznikl například proto, že manžel zapomněl vybrat peníze z bankomatu předtím, než jste odešli na večírek, nepředhazujte mu to. Raději se zaměřte na to, jak situaci vyřešit, a poproste ho, aby do bankomatu doběhl nyní. Hádky často vznikají kvůli hloupostem a zbytečně, takže je lepší jim předejít a spolknout občas hořké sousto.

Doporučujeme

Články odjinud