Co zabíjí váš vztah? Mohou to být překážky v bytě!

Co zabíjí váš vztah? Mohou to být překážky v bytě!

Existuje řada faktorů, které mohou narušovat váš vztah a bránit mu, aby fungoval k oboustranné spokojenosti. Některé překážky se mohou nacházet i ve vašem domově? Které to jsou?

Nepořádek a chaos

Nemáme na mysli zpocené tričko nebo zápach z úst, jde o obecný nepořádek. Jak říká koučka Dana Korey, jakmile je prostor, ve kterém se pohybujeme, chaotický a je v něm nepořádek, má to vliv i na partnerský život. A nejsou to jen pohozené ponožky na zemi, ale i nepořádek na pracovním stole a podobně. Pokud můžete, vyhoďte to, co nepotřebujete, a snažte se mít v bytě pořádek.

Pokračování 2 / 9

Závislost na technologiích

Jestli chcete, aby váš vztah stále jiskřil, vyžeňte zejména z ložnice všechny moderní vymoženosti. Ložnice není kancelář, takže zapomeňte na tablety, iPhony, notebooky či televize. Nic, co bliká a zvoní, v ložnici být nemá – tedy ani hodinky či chytré telefony. Ve studii provedené v roce 2015 celých 70 % žen uvedlo, že jim moderní technologie narušuje sexuální a intimní život.

Pokračování 3 / 9

Každodenní povinnosti a děti ve vaší posteli

Ženy velmi často dávají přednost věcem, které je stresují, ať už jsou to úklid, péče o děti atd. Jistě, když má žena tři děti a chodí k tomu do práce a doma musí ještě pečovat o rodinu, velmi často se stává, že tomu dává přednost před intimními chvilkami. Když pak muž začne vyvíjet nějakou aktivitu, žena myslí na něco jiného. Jak říká psychiatrička Anita Clayton z University of Virginia, žádné hrnce nikam neutečou, prádlo taky ne – a děti prostě vyhoďte ze své manželské postele. Mají svou! A nemusíte se bát toho, že byste je nějak psychicky poškodili. Pro jistotu si ale zamkněte.

Pokračování 4 / 9

Nereálné představy

Velmi často mají ženy po určité době vztahu pocit, že jejich partnerský a sexuální život není takový, jaký si představovaly. Zvláště pokud se často dívají na romantické filmy plné sladkobolných vyznání. Jakmile budete neustále hledat chyby na svém protějšku, velmi rychle vaše manželství zahubíte. Kdo by chtěl taky pořád slyšet, že je neschopný, pitomý, natvrdlý a kdo ví jaký ještě? Máte-li pocit, že nejste šťastná, nejprve prozkoumejte realitu a hledejte příčinu. A ze všeho nejvíc štěstí hledejte uvnitř sama sebe.

Jak být spokojená se sexem?

Pokračování 5 / 9

Sarkasmus, kritické výroky a gesta

Na to jsme my ženy docela machři. Chlapi umí taky pěkně bodnout, ale sarkasmus, kritika a mimika žen dokážou velmi rychle a snadno pohřbít naprosto cokoli. Nemusíte samozřejmě souhlasit se vším, co váš partner řekne, ale palbou každodenní kritiky a významných gest odradíte i toho nejlaskavějšího prince. Ten pak začne laskavost hledat jinde. A co hlavně muži nesnášejí, je třeba jen „obyčejné“ koulení očima beze slov. Snažte se vybudovat pouto, které s manželem máte. Láska není zadarmo.

Pokračování 6 / 9

Kašlete na jeho názory a rady

Muži a ženy fakt nejsou ze stejné planety. Chlapi jsou od přírody „seřizovači“. Jakmile se vyskytne nějaký problém, obvykle se snaží přijít s nějakým konkrétním řešením. Když ho odmítnete, může mít pocit, že si jeho snahy nevážíte. A čím častěji budete jeho kroky k řešení ignorovat, nebo dokonce sabotovat, věřte, že lásce to nepomůže. To nejmenší, co můžete udělat, je poslouchat jeho návrhy a poděkovat mu za ně. Než odmítnete jeho nápady, přemýšlejte o nich. Uražený chlap nemá náladu na nic, natož na sex nebo příjemné posezení večer u televize.

Pokračování 7 / 9

Hrajete si pořád na nešťastnou

Jeden z nejrychlejších způsobů, jak zničit vaše manželství, je trávit veškerý společný čas tím, že si budete hrát na nešťastnou ubožačku. Cílem spokojeného manželství je mír a pohoda. Jasně, čas od času si klidně můžete poplakat a postěžovat, ale dělat to každý den? Pořád a dokola? Znáte to pořekadlo: stokrát nic umořilo vola (nebo osla, to je fuk). Někdy to chce trochu sebeovládání a taky víru v sebe sama. Vy sama rozhodujete o tom, jak se budete cítit, zda budete bručoun, nebo budete bytost, které na manželství opravdu záleží. Jistě že můžete vyjádřit naštvanost, hořkost či smutek, ale nemusí to být snad neustále. Tím totiž zabijete i ten nejkrásnější vztah.

Pokračování 8 / 9

Moc fotek v ložnici a zrcadla

Fotky dětí, rodičů a dalších rodinných příslušníků do bytu samozřejmě patří, ale v ložnici je vystavovat nemusíte. Psycholog Salvator Manzi, který se specializuje i na feng-šuej, říká, že hromada rodinných fotek zabíjí sexuální apetit. Jediné fotky, které v ložnici můžete mít, jsou ty vaše s partnerem. A ještě něco. Pokud už nemáte ideální postavu, nedávejte si do ložnice zrcadlo. Kila navíc a celulitida mohou být častým důvodem, proč ženy nechtějí milostné hrátky. No a když je v bytě ještě spousta zrcadel, o to víc si budete své tělo uvědomovat v tom nežádoucím světle...

Pokračování 9 / 9

Nekvalitní postel a sexuální hračky

Postel by měla vyhovovat vám oběma a měli byste se v ní cítit dobře. Snažte se aspoň jednu noc v týdnu spát v těsném objetí, takže pokud jste zvyklí nechávat otevřené dveře do ložnice nebo si brát do postele domácí mazlíčky či děti, popřemýšlejte o změně. Jak říká psycholožka Christine Eisner, postel, ve které je až moc polštářů, je překážkou intimity. No a co ještě může velmi rychle zabít náladu na sex? Zběsilé hledání hraček pro dospělé, antikoncepce nebo viagry. A mimochodem – tyhle hračky by měly být přístupné jen vám, je těžké se uvolnit, když děti či příbuzní natrefí na vaši sbírku erotických pomůcek.

Doporučujeme

Články odjinud