Daniela (39): Můj ex je nemakačenko, já teď musím pracovat přes den i v noci

Daniela (39): Můj ex je nemakačenko, já teď musím pracovat přes den i v noci

Můj bývalý manžel byl líný vždycky. Bohužel v poslední době to došlo tak daleko, že přestal chodit i do práce. Neplatí mi alimenty, dětem nic nekoupí. Musela jsem na něj podat žádost o exekuci.

S manželem už nejsme od roku 2011. Rozvedla jsem se, protože jsem už zkrátka nemohla dál. Vždycky jsem věděla, že není příliš pracovitý. Ze začátku, když jsem byla zamilovaná, jsem této jeho vlastnosti nepřikládala velkou váhu. Byla jsem slepá a nechtěla jsem vidět, co bylo všem kolem naprosto jasné.

Vzali jsme se, rychle po sobě se nám narodily dvě děti. Doufala jsem, že když se stal otcem, bude mít motivaci, aby se změnil. Spletla jsem se. Nedokážu vůbec pochopit, že se nedokáže vyhecovat ani kvůli vlastním dětem. Pořád tvrdí, jak strašně je má rád a jak by s nimi chtěl trávit více času, ale když přijde na lámání chleba a především na peníze, vždycky to zahraje do outu. Začne vysvětlovat, jak to má, chudáček, v životě, těžké.

Je sice zapsaný na pracovním úřadě, ale pokaždé vezme práci maximálně na 2 měsíce a vždy tam narazí na šikanu ze strany zaměstnavatele či kolegů. Takže raději zase zůstane doma na podpoře. Na dvě nezletilé děti (12 a 14 let) má přitom dohromady platit 3000 korun, což je v dnešní době opravdu výsměch. Od našeho rozvodu mi řádně nezaplatil ani jednou a jen 5x do roka mi pošle 500 korun na účet. Když jsou děti s ním, nic jim nekoupí a uvaří jim maximálně špagety s kečupem a se sýrem.

Já sama se jim to snažím vynahradit, přes den pracuji v kanceláři jako mzdová účetní v jedné malé místní firmě. Odpoledne obstarávám domácnost, aby fungovala. Naštěstí už mi hodně pomáhají právě děti - dojdou třeba nakoupit, někdy dokonce i uvaří. Čtyřikrát do týdne ještě přes noc vybaluji zboží ve skladu jednoho supermarketu. Takhle už to dělám 2 roky a to jen proto, aby moje děti mohly žít na podobné úrovni jako jejich vrstevníci.

Rozhodla jsem se na bývalého manžela podat exekuci, protože jinak z něho peníze nedostanu. A přijde mi nefér to nechat tak dlouho ležet bez ladu a skladu, když peníze fakticky patří mým dětem. Když se o ně nemohou ještě prát samy, jsem tady od toho já, abych je zastoupila.

Daniela, 39 let

Připomíná vám to něco? Znáte někoho v podobné situaci? Podívejte se na stránky www.AlimentyDetem.cz, přes které můžete zdarma a bez rizika začít vymáhat alimenty prostřednictvím exekutora. Neplatíte nic ani v momentě, kdy se nepodaří nic vymoct. Alimenty se promlčují po 3 letech, začněte je proto řešit co nejdříve, alimenty přece patří dětem.

Dáma.cz je na facebooku. Přidejte se k nám!

Doporučujeme

Články odjinud