Dnešní generace se zamilovává dvakrát rychleji než její rodiče

Dnešní generace se zamilovává dvakrát rychleji než její rodiče

Moderní dvojice se zamilovávají mnohem rychleji než generace jejich rodičů. Potřebují na to ve srovnání s nimi jen polovinu času. A protože se do milostného života vkradly moderní technologie, potřebují mladí lidé k zamilování jen 224 zpráv na sociální síti a necelý měsíc času.

Zkrátilo se také pravidlo „zavolat do tří dnů“. Doby, kdy se člověk dva dny neozval a neznamenalo to nezájem, jsou dávno pryč. Dnes se za konec zájmu považuje to, když mladí lidé na sociálních sítích či prostřednictvím chytrého telefonu nekomunikují pár hodin.

U osob nad pětapadesát let bylo potřeba k zamilování se dva a půl měsíce, zatímco u těch do pětadvaceti let stačí k zamilování se necelý měsíc. Pak se noví milenci začnou nazývat přítel či přítelkyně a chodí spolu.

Dvě třetiny mladých se také shodnou na tom, že po prvním rande se musí protějšek ozvat do čtyř hodin, jinak je to známka nezájmu. V režimu digitální komunikace zamilovanosti předchází v průměru 224 zpráv na Twitteru, 163 smsek, sedmdesát zpráv na Facebooku, sedmatřicet emailů a třicet telefonátů.

„Moderní technologie zrychlují randění a motivují lidi k častější komunikaci s novým objevem,“ tvrdí Ghadi Hobeika, marketingový ředitel společnosti PIXmania, která výzkum provedla

Doporučujeme

Články odjinud