Dvacet let po rozchodu ho požádala o ledvinu. Po transplantaci zjistili, že se milují

Dvacet let po rozchodu ho požádala o ledvinu. Po transplantaci zjistili, že se milují

Když se Jo Macfarlane v roce 1993 narodil syn Jordan, uvědomil si její partner Gordon Henry, že ji nemiluje. Rozešli se a do letošního roku se vídali jen minimálně. Jo ale trpěla chronickým selháním ledvin a lékaři jí začali hledat dárce. Gordon se nabídl a skutečně ji filtrační orgán daroval. Když se po zákroku probudili na společném pokoji, Henry požádal Jo, aby spolu zase žili.

Láska mezi nimi znova rozhořela a dnes mají oba pocit, že už nemůžou být jeden bez druhého.

„Dostala jsem se do fáze, kdy jsem nutně potřebovala ledvinu. Můj syn mi řekl, že mi pomůže, jenže to naštvalo jeho otce a přišel sám jako dárce. Udělal to pro mě i poté, co jsme dvacet let spolu téměř nemluvili. Riskoval svůj život a udělal to pro mě a Jordana. Nejprve jsem si myslela, že není vhodný dárce, ale po všech těch testech vyšlo najevo, že je velmi vhodný. On se mezitím staral o svou nemocnou matku a sám zažíval těžké časy. Nedíval se zpět. Bylo to velmi divné. Všichni říkali, že mě chce zpět, dokonce sestry v nemocnici, já jsem to naprosto odmítala. Já jsem sice slyšela o tom, že se k sobě páry vracejí po mnoha letech odloučení, ale ne takto. Hodili jsme za hlavu vše, co se mezi námi v minulosti stalo,“ svěřila Jo britskému listu Daily Telegraph.

Henry pak deníku k tomu dodal: „Darováním ledviny jsem Jo splatil vše, co udělala pro našeho syna, vychovala ho sama během těch let. Nejdivnější na celé té věci bylo, že jsme žili od sebe tak dlouho, ale já jsem hned věděl, že dělám správnou věc. Byl jsem štěstím bez sebe, když mi řekli, že jí můžu pomoct. Neměl jsem původně vůbec v úmyslu se k ní vrátit, to nebyl důvod, ale je fantastické, jak to dopadlo.“

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud