Extáze a bod G: Proč stimulace někdy nefunguje a kdy spolehlivě zabere?

Extáze a bod G: Proč stimulace někdy nefunguje a kdy spolehlivě zabere?

G bod je pro některé ženy velkou záhadou. Všude se o něm píše a mluví, ne všechny ale zažívají ony pověstné bouřlivé orgasmy, které přicházejí po stimulaci této erotogenní zóny. A stále možná existují informace, které jste nevěděla!

Jak najít G bod

G bod neboli Gräfenbergův bod je velmi citlivá nervová tkáň, která se nachází na přední stěně vagíny mezi stydkou kostí a dělohou. Jeho hledání chce trochu trpělivosti, ale výsledek stojí za to. Ať už tímto úkolem pověříte partnera, nebo začnete hledat sama, vždy se hodí lubrikační gel. Bod G se nalézá v první třetině pochvy a je lehce rozpoznatelný. V těchto místech je totiž kůže lehce zvrásnělá a připomíná houbovitý výběžek.

Jak bod G stimulovat

Ve chvíli, kdy na bod G narazíte, máte napůl vyhráno. A jak ho tedy stimulovat? Každé ženě vyhovuje něco jiného, jiná intenzita i rychlost. Proto je potřeba vyzkoušet, co se nejvíc bude líbit vám. Obecně ale funguje dráždit G bod prstem a postupně přidávat na tlaku. Že se blížíte k cíli, poznáte tak, že máte potřebu čůrat. Většinu žen to zaskočí a chtějí s drážděním počkat, nenechte se však odradit a tento pocit překonejte. Odměnou vám bude nejsilnější orgasmus ve vašem životě!

Jak stimulovat G bod? Podívejte se na video:

Je to příbuzný klitorisu

Pokud milujete dráždění klitorisu, bude vám příjemné i laskání G bodu. Tyto dvě erotogenní zóny jsou totiž propojené. Ve skutečnosti je G bod něco jako kořen nebo zadní část klitorisu. Jsou-li tedy tyto dva body drážděny současně, vzniká mnohem silnější prožitek. Společně vás tak mohou dovést do stavu naprosté extáze.

Ne vždy to vyjde

Občas se stává, že některé ženy svůj G bod nemohou najít, případně jim „nefunguje“ tak, jak očekávají. Zatím neexistuje vysvětlení, proč u některých žen stačí „zmáčknout“ tlačítko a orgasmus je zaručen, zatímco jiným se to nepodaří. S největší pravděpodobností za to může psychika a také rozdílná citlivost v této oblasti.

Nestresujte se, tím si orgasmus stejně nepřivoláte. Ale pokusy nevzdávejte a sem tam dovolte partnerovi, aby se na G bod zaměřil. Třeba se jednou poštěstí!

Ženská ejakulace

Vyvrcholení, které vzniká drážděním bodu G, se často říká mokrý orgasmus. Důvodem je to, že při něm někdy dochází k takzvanému squirtingu, což je ženská ejakulace. Při stimulaci G bodu tak ženské tělo vyloučí velké množství tekutiny bez chuti a zápachu.

Ti, kteří se s ženskou ejakulací setkají poprvé, ji často zaměňují za moč právě kvůli velkému množství. Nelekejte se, je to přirozený jev, ale není pravidlem.

Nezvyklé tělesné projevy

Při orgasmu, který přichází po dráždění bodu G, většina žen ztrácí kontrolu nad svým tělem. Tento orgasmus proto mohou provázet nezvyklé tělesné projevy jako škubání těla podobné svalovým křečím, ale také emocionální výjevy od smíchu a křiku až k pláči, ale také například škrábání.

Možnost zvětšení

Někteří plastičtí chirurgové přišli na to, že je možné tuto citlivou část zvětšit, čímž by se dosáhlo větší šance, že bude G bod nalezen, a také se jeho stimulací snáze dosáhne orgasmu. Některé kliniky nabízejí například kolagenové injekce za tímto účelem, jeho výsledky ale nejsou zcela prokázány a někteří lékaři se shodli na tom, že zákrok by mohl spíše uškodit než pomoci, a tak se příliš populárním nestal.

Doporučujeme

Články odjinud