Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

 Zdroj: Profimedia.cz
 Zdroj: Profimedia.cz
 Zdroj: Profimedia.cz
 Zdroj: Profimedia.cz
5
Fotogalerie

Helen přišla při pokusu o sebevraždu o obě nohy a dostala druhou šanci!

Helen Galsworthy (25) žije v anglickém Eastleighu (Hampshire). Před sedmi lety, když jí bylo osmnáct let, byla drogově závislá a chtěla spáchat sebevraždu skokem pod vlak, který ji nakonec "jen" amputoval obě nohy těsně pod koleny. Helen může nyní chodit jen s pomocí umělých protéz a přesto je dnes šťastnější, než kdy předtím...

Ještě před pár lety byla tato pohledná blondýnka úplnou troskou. „Fetovala jsem a byla jsem těžce drogově závislá a v depresích. Žila jsem od jedné dávky kokainu k druhé. Nemohla jsem to nijak zastavit, byla jsem zoufalá a tak jsem se jednoho dne rozhodla, že skočím pod vlak. Nechtěla už jsem pokračovat a neviděla jsem z toho drogového pekla cestu ven. Myslela jsem, že se závislosti nikdy nezbavím a styděla jsem se sama za sebe."

Jednoho dne se Helen rozhodla své tápání ve tmě ukončit a šla si lehnout na koleje blízko jejich domu s myšlenkou na rychlou smrt. V poslední chvíli, kdy přijížděl vlak, se ale posunula o půl metru ven z kolejí... „Pamatuji si jen mé amputované nohy v džínách ležící opodál. Všude byla spoustu krve... Pomyslela jsem si : Tak tohle jsi holka fakt podělala! A hned pak jsem omdlela..."

Helen se probudila po několika hodinách v nemocnici. Najednou měla obrovskou chuť žít, ale myslela si, že to je úplný konec. Že díky chybějícím nohám nebude mít nikdy děti, protože zkrátka nenajde partnera, který by si ji jako "mrzáka" vzal. To se ale nestalo a po sedmi letech od neštěstí na kolejích je všechno jinak.

Díky léčbě a dlouhé rekonvalescenci pod dohledem lékařů se Helen nakonec podařilo zbavit se drogové závislosti a dnes, ač invalidní, je Helen opravdu šťastná. "Našla jsem úžasného partnera (William Ryves, 31) se kterým mám krásného chlapečka Thomase," celá září. „Nevěřila jsem, že budu někdy matkou, zvlášť potom, co jsem přišla o obě nohy, ale stalo se... a je to ta nejlepší věc, která mě v životě potkala!", směje se Helen, která se nyní vrátila na univerzitu a začala studovat kriminologii.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud