Hlavním důvodem nevěry u mužů je nedostatek sexu ve vztahu | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Hlavním důvodem nevěry u mužů je nedostatek sexu ve vztahu

Když nemá muž doma dostatek sexuálního vyžití, jde a hledá ho jinde. I když nevěrou riskuje manželství, sexuální neuspokojení je u mužů velmi silným motivem k cizoložství. Podle rozsáhlého amerického průzkumu u více než sta tisíc dospělých je jasné, že nedostatek sexu je pro muže důvodem číslo jedna k nevěře.

Dalšími důvody jsou také touha po vzrušení, dále nuda ve vztahu a neschopnost uspokojit svá tajná přání a sny s protějškem.

Z průzkumu Normal Bar, v němž bylo vyzpovídáno více než sto tisíc osob, se jednasedmdesát procent mužů a devětačtyřicet procent žen přiznalo, že sexuální nuda a nedostatek uspokojení ve vztahu byly důvodem k nevěře.

Muži sami nevěru omlouvají a vysvětlují různě. Někteří tvrdí, že muž může být přitahován jedinou ženou maximálně tři roky. Že muži nemyslí mozkem, proto se dopouštějí nevěry. Ženy jsou pro ně příliš sexy a oni jsou naprogramováni k tomu, aby spali s maximálním počtem žen. Mnozí soupeří se svými soky a chtějí jim dokázat, že mají na to mít víc lepších sexuálních partnerek. A nakonec muži často uvádějí, že dokážou oddělit emoce a sex od sebe. Proto mohou být nevěrní bez výčitek.

Doporučujeme

Články odjinud