Ideální manželka podle mužských představ

Ideální manželka podle mužských představ

Ideální manželka je něco jako ideální auto, ideální domov či ideální práce. Tedy v podstatě iluze. Přesto každý muž občas fantazíruje o nejvhodnější ženě do manželství.

Názor žen a mužů na ideálního partnera se samozřejmě v lecčems liší. Liší se také v tom, jak se na ideální ženu dívají pánové a jak se o to snaží jejich optikou dámy. Jeden sociologický průzkum ukázal, že ženy si představují, že muži touží po vyšší štíhlé blondýně, s velkými prsy, větší vrstvou make-upu a menší inteligencí.

Když se ale hledal vzhledový ideál ženy mezi samotnými muži, tak se přišlo na to, že se velice odlišoval od zmíněné ženské představy. Pánové dávali ve většině přednost dámám menším (průměrně 168 cm), s hnědými delšími vlasy, se střídmým líčením, s nepříliš velkými ňadry a naopak dostatečně velkou důvtipností a inteligencí.

Tři místnosti

Velice jednoduchým, a přitom neuvěřitelně trefným, bonmotem charakterizujícím mužskou představu o ideální manželce je pořekadlo, že každý muž chce ženu, která se chová v obýváku jako dáma, v kuchyni jako kuchařka a v ložnici jako děvka. Jakkoli to může na první pohled vypadat jako pohoršující vulgarizace hodnoty ženského pohlaví pro to mužské, v podstatě je to rčení pravdivé.

Drtivá většina mužů chce mít ženu inteligentní a společenskou. Takovou, kterou se nebude bát vzít s sebou do společnosti, představit ji kamarádům, pozvat na firemní večírek apod. To vše bez obavy z toho, že si okolí bude myslet, že se oženil se slepicí, popř. s jiným domestikovaným zvířetem. Její pozice v obýváku musí být bez obtíží.

Láska prochází žaludkem

Ženské kvalitní působení v kuchyni je snem v podstatě každého chlapa. Všichni rádi jedí, všichni si rádi nechají něco dobrého připravit. Ideální žena prostě vytváří pokrmy jako od maminky (nebo od babičky v případě, že se otec neřídil rčením o třech místnostech). Žena, která umí vařit a navíc tuto činnost vykonává s láskou a radostí, je jednoduše sexy. Dobré ostatně je, pokud se o vaření byť jen pokouší, přestože výsledky nejsou prozatím nic moc.

Snaha se cení a taková žena bude mít vždy navrch před tou, která se jen nechává zvát do restaurací. Ideální manželka samozřejmě zvládá také pečení a rovněž další činnosti, které nemusí být spojeny zrovna s kuchyní. Aniž by musela suplovat roli služky, dobrá hospodyně držící teplo rodinného krbu a útulnost hnízda (třeba i rozdělováním úkolů manželovi a dětem) je velice žádaná.

Sex je důležitý

Ženská aktivita v ložnici je samozřejmě nezanedbatelným atributem ideální manželky. To, že každý chlap chce, aby se žena v ložnici chovala jak děvka, neznamená, že by měla vést nějaký promiskuitní život či po každé souloži očekávat hodnotný dar nebo peníze. Je to myšleno tak, že by měla být akční, aktivní a zkušená. Měla by vědět, co dělat a kam sáhnout.

Rozhodně by neměla být stydlivá, aby se při slově „sex“ začala červenat. Komunikace o intimních věcech pro ni v soukromí není problém. Řekne si, co se jí líbí, a naopak vyhoví tomu, co se líbí muži. Důležité ovšem je, aby se toto odehrávalo pouze mezi manželi či partnery. V žádném případě žena nesmí poplést místnosti a chovat se jako děvka v obýváku. Tam musí být vždy pouze dámou.

Bonusy navíc

Doposud uvedené je pouze základ toho, jak si muž představuje ideální ženu. Dále se již preference mohou jedinec od jedince více lišit. Obecně lze vysledovat další trendy typu, aby žena byla tolerantní, poskytovala manželovi dostatek času jen pro něho samotného, dobře se starala o děti, neprotelefonovala dvě hodiny denně s kamarádkou, nebyla hádavá atd.

Samozřejmě žádná žena nemůže vždy na sto procent splňovat všechny mužské představy o ideální manželce. Ostatně to ani muži neočekávají. Snahou o posunutí své osoby blíže onomu nejlepšímu typu ovšem žena výrazně zvyšuje svou atraktivitu mezi pánskou společností, bude jistě dobrou manželkou a kamarádi jejího muže mu mohou jen v tichosti závidět.


Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz


Nechcete hubnout sami? Navštivte náš FITweb.cz!

Doporučujeme

Články odjinud