Internet zničil milostné dopisy!

Internet zničil milostné dopisy!

Dvoření je dnes stejně rychlé jako moderní technologie a komunikační prostředky. Milostné dopisy totiž už dávno nemají formu papírovou a nečeká se na ně dny.

V moderní společnosti neposílá takové dopisy téměř nikdo mladší padesáti let. A mladí lidé by o ně ani nestáli. Naprosto nejoblíbenější formou vyznání lásky a dvoření jsou smsky a zprávy na Facebooku.

Z britské studie analyzující dvoření tří tisíc dospělých osob vyšlo najevo, že milostný dopis někdy v životě poslalo jen osm procent lidí, přičemž naprostou většinu z nich tvoří starší padesáti let.

Naopak dvě třetiny dospělých považují za nejvhodnější metodu vyznání lásky smsku s jednoduchým textem „Miluji Tě“. Pro 24 procent dospělých je vhodnou metodou milostné korespondence email, zatímco pro čtrnáct procent je lákavé zanechat milované osobě vzkaz na zdi jeho profilu sítě Facebook.

Průzkum také odhalil, že docela běžný je virtuální sex, na Skypu si ho užívá pětina dospělých a sex po telefonu si vychutná stejný počet.

„Spousta lidí dnes nepociťuje nutnost dvořit se a svádět. Chtějí okamžitý vztah s okamžitým fyzickým kontaktem, mají pocit, že nemají dost času na romantiku s partnerem. Jenže podceňují fakt, jak moc důležité to přitom je. Pro vztah je velmi důležité vynaložit úsilí, abychom v někom vyvolali pocit, že je milovaný,“ komentovala studii britská psycholožka Jo Barnett pro Daily Express.

ČTĚTE TAKÉ:
Kamila Nývltová: Milostné trable neřeší!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud