Jak jednoduše vydělat peníze na internetu?

Jak jednoduše vydělat peníze na internetu?

Pracujete, ale přesto se vám pořád nedostává peněz, nebo si prostě jen chcete přivydělat třeba na cestování nebo značkovou kabelku? Proč nevyužít času, který denně trávíte u počítače a na internetu, a nepřilepšit svému bankovnímu kontu či prasátku?

Připravili jsme pro vás sedm tipů, jak přijít k penězům online. Jediné, co budete potřebovat, je počítač s připojením k internetu a podnikavý duch.

Prodávejte v internetových aukcích

Máte doma kabelku, kterou nenosíte, šaty, které jste měla jednou na sobě, ale nějak se v nich zkrátka necítíte, dvě stejné kuchařky, které jste dostala od Ježíška, nebo třeba hračky, se kterými si vaše děti už nehrají? Zabijte dvě mouchy jednou ranou a zbavte se nepotřebných věcí na internetových aukčních portálech. Jestli mluvíte anglicky, je tu pro vás široširý trh eBay.com, na českém písečku můžete využít portál Aukro.cz. Důležité jsou atraktivní popisky s detailními údaji (např. velikost oblečení, rozměry nábytku) a také pěkné a kvalitní fotografie.

Založte si blog

Baví vás pletení, pečení dortů, kočky, psi nebo třeba tvorba webových stránek? Založte si blog, veřejný internetový deníček, kam budete pravidelně přispívat novinkami ze svého oboru. Pokud se vám podaří najít volné místo na trhu a získáte si dostatek čtenářů, můžete si dovolit prodávat inzertní prostor. Vyberte si oblast, která je vám blízká, dobře jí rozumíte a neomrzí vás za pár měsíců. Vhodnější je také zaměřit svůj blog na užší segment trhu, např. je lepší psát blog o jezevčících než o psech. Pořiďte si už od začátku kvalitní doménu. Existují sice i hostingy, na které můžete umístit své stránky zdarma (např. e-stranky.cz), ale kvalitní doména, která vás přijde na pár stokorun ročně, působí více profesionálně. Vždyť objednali byste si raději knedlíky z adresy DomaciKnedliky.cz, nebo Knedliky.estranky.cz?

Budování čtenářské základny je během na dlouhou trať, ale může se vyplatit. Nejen ve světě, ale už i u nás máme bloggery, které jejich psaní živí.

Pište články na web

Jste-li typ člověka zvaný psavec, píšete si deník, básně, nebo vám dokonce v šuplíku leží celá vlastní kniha, ale na provoz vlastních stránek nemáte čas, technickou zdatnost či prostě jen náladu, přivydělějte si psaním článků.

Existuje řada webů, které shánějí šikovné a spolehlivé redaktory. Odměny za článek mohou být buď věcné, např. v podobě knížek, kosmetiky či elektronických produktů k vyzkoušení, nebo finanční. Obvykle se pohybují v řádech stokorun v závislosti na tématu, délce a kvalitě textu. Inzeráty, které poptávají redaktory, najdete např. na stránkách Webtrh.cz. Nebo napište jeden dva ukázkové texty a pošlete na svůj oblíbený web, třeba vám nabídnou práci externisty.

Prodávejte své fotky do databází

Nejste-li člověk, který vládne slovem, ale daří se vám zachycovat realitu na fotografie, může se radostí zatřást i vaše prasátko. Existuje řada agentur, které shromažďují fotografie na nejrůznější témata a následně je prodávají do médií nebo do reklamních agentur. Uplatníte např. fotografie z cest, obrázky zvířat nebo typických situací. Vyplatí se přemýšlet a poskytovat fotky související s aktuálními tématy.

Fotek smějících se dětí nebo západu slunce jsou ve fotobankách tisíce. Vypukne-li však epidemie např. ptačí chřipky, může se vaše fotka andulky s balením aspirinu stát hitem.

Vyzkoušet můžete třeba Dreamstime.com, který umožňuje nahrávat snímky profesionálům i amatérům. Je třeba splnit několik kritérií ohledně velikosti, kvality atp. Před přidáním obrázku do databáze projde fotka schvalovacím procesem u editora fotobanky. Fotografové dostávají za každý prodaný snímek provizi kolem 50 %, což se opět pohybuje v řádech korun. Čím více kvalitních fotografií vložíte, tím lepší finanční výsledky můžete čekat.

Vyrábějte šperky a doplňky

Pro všechny domácí kutily a majitele šikovných rukou jsou tu portály pro prodej rukodělných neboli handmade výrobků. Ve světě si tyto servery vydobyly značnou popularitu - důkazem je americký Etsy.com, kde uživatelé prodají zboží za několik milionů dolarů týdně. I v ČR existuje portál tohoto typu, a to na adrese www.fler.cz. Na tomto virtuálním tržišti se může kdokoliv zdarma zaregistrovat a prodávat zde bez jakéhokoliv poplatku své handmade výrobky. Sami si stanovíte jak způsob prezentace, tak cenu výrobku, platíte pouze malou provizi z ceny prodaného výrobku.

Dejte průchod své kreativitě

Jestli jste zdatná pekařka dortů, pletařka svetrů, umíte vyrobit šperkovnici ze zápalek nebo postavit plachetnici v láhvi, dejte o tom světu vědět! Vytvořte si vlastní stránky, na kterých nebudou chybět fotografie vašich výrobků, ceník, kontakt na vás a případně i informace z oboru, které posílí vaši pozici experta v očích návštěvníků webu. Nikdy nevíte, komu se zrovna vaše výrobky mohou hodit.

Využijte provizních systémů e-shopů

Provizní systémy prodejců vám umožní vydělávat za pomoci vašeho webu či blogu. Takzvané "affiliate programy" spočívají v cíleném marketingu. Máte-li např. web o kráse a módě, vaše čtenářky jsou dobrou cílovou skupinou pro reklamu na kosmetiku a parfémy. Za každého zákazníka, který si na e-shopu, který propagujete, něco zakoupí, získáváte procenta z hodnoty jeho nákupu. "Prostřednictvím provizního systému, který sdružuje e-shopy www.prozdravi.cz, www.krasa.cz, www.parfemy.cz, www.hodinky.cz, www.sperky.cz a www.nakupnicentrum.cz, umožňujeme našim partnerům – provozovatelům webových stránek – vydělávat s námi. Na své stránky si umístí naše reklamní prvky, které prezentují přímo e-shopy nebo konkrétní produkt. Za každé prodané zboží pomocí provizního systému získají provizi ve výši až 10 % podle druhu prodaného zboží. Pokud zákazník navštíví e-shop přes vaši stránku a poprvé nenakoupí, ale do měsíce se vrátí a něco si koupí, získáváte od nás provizi i tak,“ popisuje Martin Rozhoň, ředitel společnosti Vivantis, jak funguje affiliate program této společnosti.

ČTĚTE TAKÉ:
Detoxikační zázrak


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud