Jak na brambory

| Autor: Martina Švecová (Moje psychologie) | Rubrika: Láska a vztahy

Nepodceňujte výběr a úpravu ani tak všední přílohy, jakou jsou brambory. Poradíme vám, jak nejlépe na to...



Brambory vařte nebo jinak tepelně upravujte vždy co nejkratší možnou dobu. S každou minutou varu z nich totiž uniká draslík i vitamin C. Lepší je vařit ve slupce a teprve uvařené je oloupat. Vodu můžete použít na přípravu zeleninového vývaru.

Nakupujte brambory podle toho, jak je budete dále upravovat. Do salátů a na loupačku kupujte typ A, který i po uvaření dobře drží tvar a je lojovitý. Jako příloha je ideální typ B, který se při vaření částečně rozpadá. Na kaše či těsta se hodí typ C, který je moučný a při vaření se rozpadá velmi snadno.


Skladování brambor se vyhněte, pokud nemáte čistý, suchý a tmavý sklep, kde se teplota drží kolem 4–6 °C. V teple začnou hlízy brzy klíčit a vadnout, brambory přešlé mrazem jsou zase sladké a nahnědlé. Máte-li brambory ve společném sklepě s jablky nebo hruškami, může mít ovoce narušenou chuť i vůni.



Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz



Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

MILENA (44): Manžel měl psychické problémy, milenku si našel v blázinci

MILENA (44): Manžel měl psychické problémy, milenku si našel v blázinci

Včera | 4 | Milena svého muže opravdu milovala a snažila se mu pomoct, aby se dostal z psychických problémů,…

Jak to máte nejradši? Poloha při milování vás prozradí!

Jak to máte nejradši? Poloha při milování vás prozradí!

27. 5. | Napadlo vás někdy, že se podle polohy, ve které se nejradši milujete, dá leccos poznat? Ano, je to…

Proč muži koukají po jiných ženách? Známe 5 důvodů!

Proč muži koukají po jiných ženách? Známe 5 důvodů!

26. 5. | Znáte to. Jdete po ulici se svým partnerem, tváříte se jakoby nic, ale stejně vidíte, jak po očku…

Zpověď rodičů: Jak nám děti zkazily sex

Zpověď rodičů: Jak nám děti zkazily sex

23. 5. | Každý, kdo má dítě, ví velmi dobře, jak ten prcek dokáže zkomplikovat sexuální život. A co potom,…