Jak poznáte, že vás miluje? Aneb kdy ve vztahu zavřít „zadní vrátka“?

Jak poznáte, že vás miluje? Aneb kdy ve vztahu zavřít „zadní vrátka“?

Váháte, zda v novém vztahu zabouchnout zadní vrátka? Zda se mu vydat celou bytostí a dát všanc své srdce i tělo? Lze alespoň částečně poznat, že to s vámi váš vyvolený myslí opravdu vážně?

Samozřejmě, že „do hlavy“ nikomu nikdy neuvidíme, a přiznejme si, mnohdy nedohlédneme do hlavy (i srdce) ani sami sobě. Lze tedy podle nějakých indicií alespoň částečně poznat, že vás opravdu miluje, že vztah myslí vážně? Zvláště pokud patříte k životem „vyškoleným“ dámám, které si již ve vztazích odžily své, a tak si v novém vztahu drží nenápadný (bezpečností) odstup, aby případný pád na ústa nebyl tak prudký.

9 věcí, které napoví, že vás opravdu miluje

1. Neumlčujte svou ženskou intuici, zvláště pokud jste zvyklá s ní pracovat, důvěřujete jí a rozumíte. (Pokud vám v tomto směru kdesi v hlavě stále bliká varovný majáček, nevypínejte ho!)

2. Mnoho napoví i to, že vám otevře svůj domov dokořán; vybídne vás, ať si u něj necháte věci, možná vám symbolicky koupí i váš vlastní domácí župánek, bačkory a jen tak mimochodem přidá i vaše vlastní klíče o jeho bytu. Jen těžko lze někomu otevřít domov a neotevřít mu i srdce.

3. Dalším silným signálem je i to, že vedle něj nebudete „v ilegalitě“, ale hrdě vás představí svým kamarádům, známým, kolegům, rodičům. Zkrátka nebude mít v tomto ohledu žádné zábrany. Jste prostě ta, která k němu patří.

4. Dokonce se můžete od jeho přátel či rodiny dozvědět, jak vedle vás rozkvetl, jak srší energií a radostí ze života. (Možná zaslechnete i to, že o sebe nyní mnohem více pečuje.)

5. Zamilovaný muž má upřímnou radost z každého vašeho úspěchu.

6. Bývá úžasné pozorovat, jak vám je bez výčitek ochoten složit k nohám ty nejdražší oběti; oželet oblíbený volejbal, vynechat pravidelnou saunu nebo třeba pivo s kamarády, jen aby byl s vámi. (Jste-li moudrá a koneckonců také opravdu zamilovaná, budete možná cítit, že podobné oběti je vhodné přejímat střídmě.)

7. Mluví-li o budoucnosti, a to nejen v soukromí mezi čtyřma očima, rozhodně v ní nechybíte.

8. Jiné ženy jsou mu ukradené, nemá potřebu se po nich otáčet, komentovat je. Opravdu zamilovaný chlap má oči jen pro jednu ženu. Vy jste tou, na kterou myslí, které chce dělat radost, které chce pomáhat, podporovat ji, být nablízku.

9. Zamilovaný muž chce podnikat věci se svou vyvolenou, vymýšlí společné aktivity, plánuje, a pokud se o něčem zmíníte, že vás to baví, nebo projevíte zájem se k němu v něčem přidat, nebuďte překvapená, když to velmi rychle zrealizuje!

Život, lásku a vztahy samozřejmě nelze shrnout do jakýchsi 9 bodů podobným receptu na jahodové knedlíky nebo kvízu v časopisu pro náctileté. I přestože se láskyplné city úžasně vyjadřují slovy, básněmi, písněmi nebo třeba dary, skutečnou lásku poznáme pouze na „skutcích“.

Doporučujeme

Články odjinud