Jak si na internetu úspěšně najít partnera?

Jak si na internetu úspěšně najít partnera?

Internetová komunikace a seznamování na síti má řadu výhod i nevýhod. Řídí se jinými zákony než komunikace tváří v tvář, ale i u ní platí síla haló efektu. A možná je vliv tohoto fenoménu ještě krutější.

Lidé seznamující se na internetu totiž dají od počátku na pouhou přezdívku. Zatímco lehce flirtující a roztomilé přezdívky hodnotí muži i ženy nejpozitivněji, ty zdůrazňující nadřazenost, inteligenci a bohatství, jsou považovány za nejpříšernější, potvrdila britská studie.

Kdo dává okamžitě najevo, že je velmi vzdělaný, velmi bohatý či vysoce společensky postavený, stává se v komunitě online randících outsiderem.

Mezi pohlavími existují drobné rozdíly, zatímco muži dávají přednost u dívek přezdívkám s flirtujícím nádechem či upozorňujícím na fyzické přednosti, pánové by to s přílišným zdůrazněním své flirtující povahy přehánět neměli.

„Ženy dávají přednost přezdívkám decentnějším než příliš koketním, protože pokud jim jde o vážné seznámení, nestojí o muže, kteří příliš demonstrují to, že stojí jen o krátkodobý románek či sex,“ tvrdí doktorka Monica Whitty z Nottingham Trent University.

Pozitivní a milé přezdívky jako „pusinka“ či „komik“ mají největší úspěch u obou pohlaví. „Naznačují totiž přívětivou, milou, zábavnou a otevřenou povahu, pokud se týkají vzhledu, pak upozorňují na pozitivní fyzický vzhled jedince,“ dodává Whitty.

Zatímco nejhůře přijímané přezdívky jsou typu „sečtělý“, „intelektuál“, „podnikatel“, „milionář, „milujméporsche“ či „machr“, neutrální a bez dojmu jsou přezdívky nic neříkající – „Jan“ či „muž2“.

Mnozí čeští uživatelé internetu přitom dnes volí přezdívky v angličtině, význam těchto přezdívek je ale stejně důležitý, proto by jeho uživatel měl dobře vědět, co dané slovo či sousloví znamená. BigTool sice může vypadat efektně, ale ne každou angličtiny dobře znalou ženu uchvátí, když si ji přeloží jako VelkýOcas.

ČTĚTE TAKÉ:
Horoskop na únor 2011!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud