Jak to vidí muži: Jaké chování je zaručeně odradí

Jak to vidí muži: Jaké chování je zaručeně odradí

Jeden by možná řekl, že muži jsou – na rozdíl od nás žen – na výběr partnerky nenároční. Že jim stačí, když je fyzicky přitahuje, umí se zasmát jejich vtipům a dopřeje jim dostatek prostoru. Ale není to tak. Muži si všímají mnoha věcí. A některé z nich je od jinak třeba sympatické ženy dokážou zaručeně odradit.

PŘI PRVNÍM POHLEDU

Jak se říká, první dojem podruhé neuděláš. Jak ženám, tak i mužům obvykle stačí při pohledu na jiný protějšek několik vteřin, aby měli jasno v tom, zda se jim dotyčný líbí. Co si budeme povídat, při prvním pohledu jde především o vzhled – a není na tom nic špatného.

Jestli si ale myslíme, že muž pouze prolustruje naše ňadra, zadek, nohy a případně se zahledí do očí, možná bychom se divily. Stihne si všimnout více věcí, které bychom ani nečekaly.

„Samozřejmě, že se dívám na celou postavu a obličej, ale na to mi stačí vteřina, abych věděl, že je to skvělé. Za další vteřinu mi oči sjíždějí na detaily, které ovšem můžou skvělý vzhled zazdít. Třeba neupravené nehty, nedejbože okousané nebo ušpiněné. A stejně tak špinavé boty! Nejsem žádný estét, ale podle mě tyhle drobnosti o každém dost vypovídají. Sebehezčí žena na sobě může mít sebekrásnější šaty, ale když neohlídá tohle, je něco špatně,“ tvrdí třeba 35letý Michal.

Skoro každý muž přiznává, že má nějakou podobnou „úchylku“, detail, kterého si všímá u každé ženy. Kromě nehtů to bývají třeba zuby, vlasy nebo množství šperků.

NA PRVNÍM RANDE

Pokud s námi muž jde na rande, testem zevnějšku jsme prošly. Na prvním rande přichází na řadu už hlubší prozkoumávání. A je toho hodně, čím můžeme udělat na muže dobrý dojem, a stejně tak spousta věcí, kterými ho můžeme nadobro pokazit.

„Samozřejmě stěžejní je, co žena říká, o čem se dokáže bavit, jestli se umí sama sobě zasmát, jestli ji zajímá, co jí povídám já, směje se mým vtipům nebo pokusům o ně. Zkrátka jestli je povídání s ní příjemné,“ říká 28letý Jakub.

„Zároveň je tady ale plno dalších věcí, které mě ovlivní. Já třeba hodně dám na to, jak se dotyčná chová k ostatním lidem. Když chce někdo zapůsobit, samozřejmě se trochu přetvařuje a dělá se co nejlepším, to je normální. Ale pokud to přehání, ten rozdíl mezi jeho chováním k vám a k někomu jinému ho prozradí. Slečna na mě může být u večeře v restauraci milá sebevíc, ale když je pak sprostá na číšníka a při odchodu div neporazí starší paní ve dveřích a ještě jí vynadá, tak u mě skončí,“ dodává.

30letý Tomáš zase sleduje, jak se žena staví k placení. „Samozřejmě, že jako muž chci za večeři na prvním rande zaplatit – a samozřejmě, že žena s tím počítá. Nicméně je to taková zdvořilostní hra a dobrý zvyk, že ze slušnosti nabídne, že se podělíme, pokud se muž na začátku výslovně nezmínil, že ji zve. Už jsem ale několikrát zažil, že dotyčná neřekla vůbec nic nebo dokonce, když se blížilo placení, odešla na delší dobu na toaletu, aby se tématu vyhnula. I to bych ještě nějak přešel, ale když pak ani neřekne jednoduché děkuju, úplně ztratí moje sympatie,“ svěřuje se.

A 27letého Davida odradí, když se dívka příliš „vymódí“ a změní se v úplně někoho jiného. „Chápu, že se chce líbit a že určitě před rande doma dlouho zvažuje, co si vezme na sebe. Jenže každý máme nějaký vkus – a pokud oslovím holku, kterou potkám zpocenou a nenalíčenou na inline bruslích, je jasné, že se mi líbí právě taková – přirozená, sportovní. A pak, když na rande dorazí zmalovaná, v minišatech s hlubokým výstřihem, na podpatcích, na kterých ani neumí chodit, k tomu se ještě nervózně chichotá a neví, jestli hlídat dřív rozkrok, nebo dekolt, vyděsí mě to a je po obdivu,“ vysvětluje.

PŘI PRVNÍM SEXU

První rande máme úspěšně za sebou a přichází opravdový prubířský kámen – první sex. Samozřejmě, že jsme z něj nervózní, a čím více chceme, aby to bylo dokonalé, tím hůř to často dopadne. Od prvního milování s člověkem, na kterém nám začalo záležet, míváme přehnaná očekávání, zapomínáme na to, že dva dosud cizí lidé se zkrátka potřebují nejprve trochu sladit. A je zbytečné bát se, že muže by odradilo to, že napoprvé nevíme, jak přesně ho uspokojit, jaké doteky má rád. Můžeme ho však odradit jinak…

„První sex je svým způsobem jako první rande. Na tom se sice o druhém snažíte dozvědět všechno, ale zároveň vás přitahuje, jak všechno teprve začíná, co všechno ještě postupně budete poznávat, jak je to krásně tajemné a zahalené očekáváním. Kdyby se všechno odhalilo najednou, kouzlo se rozplyne a najednou už není na co se těšit,“ myslí si 31letý Marek.

„Možná jsem v tohle ohledu spíš výjimka, ale i proto nemám rád, když se na sex jde moc brzo. Nejdřív si chci ženu trochu víc oťukat. A pak, když už s ní jsem poprvé v posteli, ani potom nechci, abychom hned zažili úplně všechno. Napoprvé je podle mě nejkrásnější poznávat tělo toho druhého centimetr po centimetru, užívat si to, pak se pomilovat v klasické poloze a nikam nespěchat. Jenže dnešní ženy mají dojem, že musí chlapovi při prvním sexu předvést bordelový striptýz, padesát poloh z kámasútry, dokonalý orální sex a pak ještě bez mrknutí oka nabídnout anální a zeptat se, jestli to nechce zkusit s rákoskou. Jako kdybychom o ně jinak nestáli! Ale já před takovou spíš uteču,“ říká nekompromisně.

A jsou další věci, kterými i v dobré víře naděláme hodně škody a žádný užitek. Divné spodní prádlo, divné povlečení nebo postel plná plyšáků v bytě 30leté ženy, příšerná hudba jako kulisa, vlezlá spolubydlící nebo rodiče za tenkou stěnou, neodbytný kocour nebo pes, kteří prostě musí být u toho, příliš parfému na místech, kam vůbec nepatří, příliš alkoholu na kuráž, šišlání nebo naopak vulgarismy… Ostatně, neodradilo by nás u mužů to samé?

VE VZTAHU

Na začátku vztahu překousneme hodně věcí – respektive vůbec si je neuvědomujeme, protože máme nasazené obří růžové brýle. Pravda, někdy jsou některé věci tak zásadní, že vyplynou na povrch hned a dvojice se rozejde po pár týdnech. Ale ve vztahu dvou zamilovaných přichází první vystřízlivění zhruba po roce až dvou. A přestože každý vztah je jiný a věcí, které mohou mezi dvěma lidmi drhnout, je spousta, muži se v těch hlavních shodují. Vadím jim, když jsme:

Hysterické. Uječené. Nevíme, co chceme. Pořád chceme něco po nich. Máme snahu jim do všeho mluvit. Chceme je omezovat v jejich koníčcích, mluvit jim do výběru přátel, do způsobu trávení času. Vadí nám věci, které nám dosud nevadily. Přestáváme o sebe pečovat, protože už nemáme potřebu být pro ně hezké. Máme jedovaté poznámky a rýpeme. Nechceme podnikat to, z čeho jsme se předtím zdály být nadšené. Jsme náladové…

Připadá vám to nefér? Že takové nejsme? Možná. Ale je dobré vědět, že si to muži o nás myslí.

Doporučujeme

Články odjinud