Jaký je ideální věkový rozdíl mezi partnery? | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Jaký je ideální věkový rozdíl mezi partnery?

Ideálním věkovým rozdílem dvojice jsou čtyři roky a čtyři měsíce, tedy pokud je tím starším v páru muž. Vyplývá to z britského průzkumu společnosti Confused. Ačkoli existují perfektně fungující dvojice bez věkového rozdílu či s podstatně větším věkovým odstupem či páry s výrazně starší ženou, většině populace prospívá, když je muž starší o čtyři roky a čtyři měsíce.

Ačkoli se v posledních letech hovoří o trendu pum – starších bohatých paniček, které si za partnery vybírají mladší krasavce ve skvělé fyzické kondici – z průzkumu společnosti Confused vyplývá, že mladší partner vyhovuje jedinému procentu žen.

Čtyři z deseti párů tvrdí, že ideální věkový rozdíl je mezi třemi až čtyřmi roky, zatímco třetině dvojic vyhovuje, když je muž starší o pět až šest let.

„Věkové rozdíly ve vztahu jsou dnes mnohem přijatelnější a stále je více tolerujeme, protože společnost přijímá různorodost partnerství a rodin. Páry mohou vytvářet milující vztahy napříč různými věkovými skupinami a pohlavími, ale věkový rozdíl může s sebou nést také řadu problémů a nedorozumění, která si na počátku vztahu vůbec neuvědomujeme,“ komentovala studii psycholožka Julia Coleová pro britský list Daily Mail.

Doporučujeme

Články odjinud