Kam na školu

Kam na školu

S touto otázkou se potýkají školáci i jejich rodiče. Takové rozhodnutí rozhodně není jednoduché a často určí cestu potomka na celý jeho život. A proto by nemělo být bráno na lehkou váhu. Nastoupit po ukončení základní docházky na novou školu představuje velký zlom v dosavadním životě školáka.

Výběr dalšího studia a směřování by měl být zodpovědný krok učiněný po vzájemné důkladné komunikaci mezi dítětem, dosavadními pedagogy a rodiči. Pro snadnější rozhodování určitě pomáhá dostatek informací nejen o samotném oboru, ale také o jednotlivých středních a odborných školách. Pokud právě vy máte doma deváťáka, neměli byste si nechat ujít zajímavou víkendovou akci.

Výstava Schola Pragensis 2009, jejíž XIV. ročník pořádá odbor školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu hlavního města Prahy, se koná ve dnech 12. až 14. listopadu 2009 v Kongresovém centru Praha. Výstava je zaměřena na prezentaci středního školství. Prostřednictvím 139 výstavních expozic pražských středních škol, vyšších odborných škol, středních odborných učilišť, integrovaných středních škol, speciálních škol, uměleckých škol a soukromých škol se zájemci seznámí s nabídkou středního školství v hlavním městě. Součástí výstavy budou pódiová vystoupení a projekce filmů, která charakterizují zaměření a jedinečnost pražských škol a učilišť a zároveň mapují sféry jejich mimoškolních činností. Například konzervatoř Jaroslava Ježka se mimo jiné představí i koncertním muzikálovým vystoupením.

Výstava je určena zejména žákům devátých tříd a jejich rodičům, ale také ostatním zájemcům o studium na středních školách všech typů. Veřejnost zde získá obraz o studijních nabídkách v hlavním městě Praze. Jedním z cílů letošního ročníku je podpora oborů vzdělání s výučním listem a představení projektu „Řemeslo žije!“, realizovaného pod záštitou Marie Kousalíkové, náměstkyně primátora hlavního města Prahy. Pražský magistrát ve spolupráci s dalšími subjekty chce představit širokou nabídku řemeslných oborů.

Výstava bude otevřena ve čtvrtek a pátek od 9 do18 hodin, v sobotu od 9 do16 hodin. Vstup je zdarma.

Doporučujeme

Články odjinud