Kdy jsou ženy nejvíce sexy?

Kdy jsou ženy nejvíce sexy?

Ženy se oblékají nejvíce sexy, když je šance, že by mohly počít, říkají vědci. "S blížící se ovulací se ženy začínají oblékat nápadněji a věnují svému zevnějšku víc pozornosti. Začínají si místo kalhot oblékat sukně, odhalují více kůže a obecně řečeno - oblékají se s větším stylem," tvrdí vedoucí studie Martie Haseltonová z University of California v Los Angeles.

Tyto výsledky jsou poměrně překvapivé, protože odborníci se dlouho domnívali, že ženy, narozdíl od samic jiných savců, všechny známky ovulace skrývají.

Tým, který novou studii zveřejnil v listu Hormones and Behavior, ale tvrdí, že ačkoliv jde o signály poměrně nenápadné, i lidské samičky dávají najevo, kdy je správný čas na početí.

Dobrovolnice nevěděly, čeho se studie týká. Vědci je ale fotografovali jak v nejméně plodné, tak nejplodnější fázi cyklu. Skupina 42 lidí pak měla z fotografií posoudit, kde se ženy snaží vypadat co nejpřitažlivěji. Podle listu Daily Mail tito lidé ve dvou třetinách případů vybrali fotografie z plodného období.

"Něco v ženském mozku sleduje ovulační cyklus. Na nějaké úrovni ženy prostě vědí, kdy jsou nejplodnější. Existují dokonce jisté známky toho, že si to uvědomují i muži, i když u nich to není tak prokazatelné," dodává profesorka Haselton.

ČTĚTE TAKÉ:
Když sex je zločin


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud