Když chce muž sex, říká "miluji tě".

Když chce muž sex, říká "miluji tě".

Kouzelná slůvka „miluji tě“ vysloví ve většině vztahů dříve muži než ženy, ačkoli se obecně soudí, že se muži citů bojí. Jenže muži říkají tato slůvka v průměru o šest týdnů dříve než ženy také kvůli tomu, aby se konečně dočkali sexu. A právě rozdíl v načasování těchto slůvek ovlivňuje to, kdy se dvojice pustí do sexu. Pokud žena soulož oddaluje, pak se muž vyjádří dříve.

„Muži mohou být mnohem impulzivnější ve způsobu vyjadřování lásky, ale co znamená láska pro muže a co znamená pro ženy, to se může dost lišit,“ tvrdí docent Josh Ackerman z vysoké školy MIT v Massachusetts.

Podle řady na sobě nezávislých výzkumů skutečně platí, že první řekne „miluji tě“ muž. A to ve dvou třetinách vztahů. Jen v jedné třetině se jako první vyjádří žena. Muži jsou také mnohem šťastnější, když slyší od partnerky „miluji tě“ do měsíce od začátku vztahu, pokud ještě dvojice spolu nesouložila. Ale ženy jsou šťastnější, když slyší „miluji tě“ až poté, co začalo v jejich vztahu intimní sbližování.

„Muži vnímají toto vyznání jako příslib toho, že bude následovat sex, ženy naopak vnímají tato slova po sexu jako vyznání věrnosti a závazku,“ vysvětluje docent Ackerman.

ČTĚTE TAKÉ:
Libuška Šafránková radikálně změnila účes!

ČTĚTE TAKÉ:
Orbion: Portál pro cestovatele

Doporučujeme

Články odjinud