Když žena říká ne, muž slyší ano...

Když žena říká ne, muž slyší ano...

Když žena říká ne, muž slyší ano. A naléhá na ni sexuálně. Muži totiž nedokážou interpretovat nepřímé ženské signály a překládají je podle svého slovníku, tedy podle toho, co by oni sami tímto mysleli, tvrdí kalifornský psycholog Michael Motley.

„Když žena říká, začíná být pozdě, muž slyší, tak přeskočíme předehru. Problém je, že muž interpretuje to, co říká žena, tak, že si představuje, co by tím myslel on. A když se s ženou líbá a objímá ji a když ona řekne, že začíná být pozdě, čímž chce říct, že má přestat a ona chce odejít, tak on si myslí, že to znamená, že má zrychlit celý průběh a jít rovnou na věc,“ tvrdí profesor Motley z University of California v Davisu.

Muži jednoduše odvozují význam ženských nepřímých vzkazů týkajících se odmítání sexu podle toho, co by tím sami mínili, nesnaží se odhadnout, co tím myslí žena. Studie profesora Motleyho navíc odhalila, že 85 procent vysokoškolaček má zkušenost, že muž zintenzivnil sexuální narážky poté, co řekly přímo stop.

Když pak Motley testoval šestnáct nejtypičtějších odmítnutí sexu užívaných ženami, muži je interpretovali většinou chybně. „Budeme přáteli“ si pak vyložili jako „pokračuj v sexu dál“ i jako „přestaň“.

ČTĚTE TAKÉ:
Brožová se opila během natáčení!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud