LADA (45): Jeho temná minulost mě šokovala. Tajil, že zabil!

LADA (45): Jeho temná minulost mě šokovala. Tajil, že zabil!

Lada je ve velmi těžké životní situaci. Zjistila, jakého kostlivce ukrývá její přítel ve skříni a nyní se musí rozhodnout. O jeho temné minulosti netušila, teď neví, co má dělat.

Prý to byl nebývale brutální útok

Před týdnem se mi naprosto zhroutil svět, přišla jsem totiž na to, že můj současný přítel zabil před 22 lety svého spolužáka. Stalo se to na jakémsi večírku, svou roli pravděpodobně sehrál i alkohol. Přítel údajně onoho mladého muže bezdůvodně napadl a velice těžce ho zranil. Útok byl nebývale brutální. Mladík zranění podlehl ještě tu noc v nemocnici. Bylo mu pouhých 20 let. Byl jedináček, vymodlené dítě a prý moc hodný kluk.

Jelikož mi přítel vše zatajil, a také vzhledem k okolnostem a druhu zranění, na které onen mladík zemřel, zcela vážně přemýšlím o tom, že vztah ukončím. Což pochopitelně není lehké. S přítelem jsme spolu necelý rok, velmi jsem ho milovala, plánovali jsme společné bydlení, cestování, prostě společnou budoucnost – ta se mi najednou ze dne na den zhroutila.

Jak se vyvíjel Lady příběh dál, se dozvíte v následujících kapitolách... Pokud jste netrpěliví a chcete znát rychle konec, můžete část příběhu přeskočit. Z boxíku zvolte rovnou poslední kapitolu a prostřední část textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete příběh přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Pokračování 2 / 4

Klamná vidina idylického vztahu

Pocházím z jednoho okresního města, přítel je původem z Prahy. Do našeho města se přestěhoval před 10 lety ke své matce, která asi měsíc na to zemřela. Nyní vím, že se nepřistěhoval přímo z hlavního města, jak mi tvrdil, ale byl propuštěn z vězení. Ve městě si našel stálou práci a nakonec i přítelkyni, se kterou žil 5 let. Vztah dle přítele rozbilo zjištění, že je neplodný. Já mám děti velké, další neplánuji, a tak mi přítelova neplodnost vlastně spíše vyhovovala.

Přítel mi vždy přišel jako prima chlap. Poznali jsme se na benzinové pumpě, kam jsem jezdila pravidelně tankovat a přítel tam pracoval jako obsluha. Po nějakém čase, kdy jsme si spolu nezávazně povídali a vtipkovali, se nakonec odhodlal mě pozvat na kávu. Neodmítla jsem. Ten obyčejný ramenatý „chlápek“ se mi úplně jednoduše líbil.

A když jsem zjistila, že se rozešel s dlouholetou přítelkyní a moc se mu líbím, zamlouval se mi dvojnásob! Vše vypadalo ideálně, oba jsme byli bez závazků, s vlastním bytem, se stálou prací, zdraví a relativně mladí. Jenže já mám prostě smůlu! Když jsem přítele představovala mamince, a ta se u kávy a koláče začala nepokrytě vyptávat na detaily z přítelova života, tak jak to mají některé maminky ve zvyku, začal se přítel chovat nezvykle a byl evidentně značně nesvůj. Nevím, jak bych to popsala, ale bylo zcela zřejmé, že je mu to strašně nepříjemné, že cosi zamlčuje, což v mé všetečné máti vzbudilo ještě větší zvědavost.

Pokračování 3 / 4

Bála jsem se vedle něj usnout!

Moje maminka je neuvěřitelně zvědavá dáma, kdyby nebyla tak noblesní, řekla bych, že je to vlastně klasická „slídivá pavlačová drbna“. A právě má máti vypátrala od jakési bývalé kolegyně, která byla spřízněna se sousedkou přítelovi maminky, že si přítel odseděl 8 let za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti. Přítelova maminka se prý proto doslova utrápila. Byla jediná, kdo přítele nezavrhl, navštěvoval a podporoval i ve vězení. Jeho návrat z vězení byl pro ni velký zlom a v jistém smyslu asi i šok. Možná i proto po jeho návratu z vězení tak rychle zemřela.

Student, kterého přítel zabil, sice po útoku ještě nějakou dobu žil, ale hlavu, obličej a hrudník měl údajně zdevastované natolik, že smrt byla jen otázkou hodin. Snad nebudu působit jako hysterka, když řeknu, že první noc potom, co jsem se to dozvěděla, jsem vedle přítele nemohla usnout. Nemohla jsem uvěřit tomu, že byl schopný tak odporného činu a neměla jsem odvahu se na vše otevřeně zeptat. Bohužel v žádném případě nemohlo jít o omyl – „měla jsem tu čest“, číst novinový výstřižek z deníku Večerní Praha, který moje máti kdesi sehnala. Když ráno přítel odešel na směnu, rozhodla jsem se, že vztah ukončím a vše jsem přítelovi napsala. Jenže ten tvrdí, že bylo vše jinak.

Pokračování 4 / 4

Falešní svědkové, aneb bylo vše opravdu trochu jinak?

Přítel totiž tvrdí, že vše proběhlo jinak a onen mladík nebyl zdaleka bezproblémový, jak jeho, mimochodem velmi vlivní rodiče, tvrdili. Kluk prý na kolejích prodával drogy. A drogu prodal i tehdejší přítelově přítelkyni. To přítele pochopitelně rozčílilo, navíc se údajně od onoho studenta na místě dozvěděl, že to rozhodně nebylo poprvé, a že přítelkyně v mnoha případech neplatila pouze penězi…

Přítel popisoval, že se mu pak doslova zatmělo před očima a najednou bylo po všem. Bohužel se vše odehrálo na záchodcích, jen se dvěma svědky. A ti situaci popsali úplně jinak, než jak incident proběhl – pravděpodobně na objednávku a tlak rodičů zabitého, kteří chtěli zabránit tomu, aby se o jejich synovi mluvilo v souvislosti s drogami. Jenže jak to po těch 22 letech ověřit? A je to vůbec důležité? Je vůbec podstatné pochopit důvody, které vedly přítele k tomu, aby někoho zabil, a aby mně pak lhal o své minulosti?

Doporučujeme

Články odjinud