Mají vdané matky malých dětí často problémy se sexem?

Mají vdané matky malých dětí často problémy se sexem?

Podle britských odborníků jsou na tom svobodné bezdětné ženy se sexem lépe než vdané maminky. Komplikace s milováním mají nejčastěji v manželství žijící maminky dětí ve věku do pěti let. Nejlépe jsou na tom se sexem naopak ženatí muži a svobodné bezdětné ženy. Vyplynulo to z rozsáhlé britské studie zahrnující 11 tisíc osob ve věku mezi 16 a 44 roky.

Všeobecně se potvrdilo, že sexualita je u žen daleko problémovější oblastí než u mužů. Manželky jsou na tom nejhůře ze všech zkoumaných osob. Problémy se sexem v délce jednoho měsíce v posledním roce zaznamenalo 41% z nich. Každá desátá vdaná maminka pak hlásí komplikace v milostném životě trvající déle než 6 měsíců.

„Ženy s malými dětmi uváděly problémy v sexu nejčastěji. Jsou to jak krátkodobé, tak dlouhodobé obtíže s libidem. Je zajímavé, že ženatých mužů se to vůbec netýká,“ prohlásila doktorka Catherine H. Mercer, vedoucí výzkumného týmu.

Mužům vztahy naopak svědčí. Ženáči a partneři v dlouhodobých vztazích mají kvalitnější milostný život než svobodní mládenci často střídající partnerky. Méně potíží se sexem měli také zdraví lidé, sportující jedinci a mladší ročníky. „Často je součástí problémů neschopnost komunikovat s partnerem. Čím méně oba spolu dokáží otevřeně mluvit o sexu, tím častěji pak mají problémy při milování,“ prohlásila Mercer.

Souhlasíte s názorem doktorky Catherine H. Mercer?

Doporučujeme

Články odjinud