Mám říct kamarádce, že jí manžel zahýbá?

Mám říct kamarádce, že jí manžel zahýbá?

Je to moje černá můra a stále na to musím myslet. Moje kamarádka Hanka je něco jako moje sestra a známe se už od školy. Až na několik krátkých přestřelek jsme to spolu vydržely 25 let a našeho kamarádství si obě vážíme.

Hanka se vdávala o něco dříve než já a její dvě děti jsou s mými syny jedna velká parta. Kdykoliv máme možnost navštívit se nebo zajít na kávu, vždycky toho rády využijeme. Dokonce jsme byli už dvakrát na společné dovolené i s chlapama. Sice to nebylo takové, jako když vyrážíme s dětmi samy, ale přesto jsme si to společně užili.

Z poslední společné dovolené jsme se vrátili letos v lednu, jenže pár dní na to jsem se dozvěděla tu hroznou věc a stále řeším, jestli mám, nebo nemám. Dozvěděla jsem se totiž od naší společné známé, že Hanky manžel, Luboš, jí je nevěrný. A nebyla to žádná zpráva z druhé ruky, protože osoba, co mi to řekla, byla právě ta, se kterou si Luboš užíval, a to ne jednou. Neměla jsem důvod jí nevěřit, protože toho věděla až moc na to, aby si vše vymyslela.

Byl to pro mě šok! Hanka s Lubošem měli, podle mého soudu, hezké manželství a děti je oba milovaly. Při představě, že přijde nějaká jiná a rozbije to, mně bylo hodně smutno.

První, co mě napadlo, bylo letět za Hankou a všechno jí říct, varovat jí, jenže… pak mně došlo, že jí tím vlastně ublížím také. Řeknu jí něco, co by se třeba možná dozvěděla až později nebo nikdy.

Od té doby o tom stále přemýšlím a chodím jako tělo bez duše. Nevím, zda mám právo zasahovat kamarádce do života, ale je to moje milovaná přítelkyně a mně záleží na tom, aby jí nikdo neubližoval. Tak co mám tedy dělat? A co byste mi poradili vy?

podle příběhu čtenářka Evy z Kladna

POŠLETE SVŮJ PŘÍBĚH
Staňte se přispěvatelkami Dama.cz a vyhrajte luxusní kosmetický balíček!

ČTĚTE TAKÉ:
Tatiana Vilhelmová: Kde byla s milencem na dovolené a jak to má s rozvodem?

Doporučujeme

Články odjinud